Van der Velden dealer van PlasmaMade

ERMELO - Van der Velden Keukens is momenteel het adres voor luchtreinigers van PlasmaMade. ,,Dat is niet nieuw,” vertelt ondernemer Mathias van der Velden. ,,We verkopen dit al jaren als afzuigsysteem in keukens. Maar sinds kort zijn de ‘stand alones’ populair in kantines, vergaderruimtes, scholen en winkels.”

De slimme luchtreinigers kwamen afgelopen week in het nieuws omdat scholen in Staphorst, die voorzien zijn van dergelijke apparaten, nauwelijks last van coronabesmettingen hebben. Ook minister Ernst Kuipers neemt deze oplossing serieus. Hij trekt anderhalve ton uit om het te onderzoeken.

Recirculatiefilter

In Staphorst is sinds vorig najaar geëxperimenteerd met de PlasmaMade apparaten en met succes. ,,De leverancier vertelde altijd al dat het recirculatiefilter de oplossing is voor een goede luchtkwaliteit. Dit helpt nu voor coronavirusvrije binnenruimten.” Van der Velden is ervan overtuigd dat schone lucht steeds belangrijker wordt. ,,Voorheen spraken we over aerosolen, maar dat was praten tegen dovemansoren. Sinds Corona is dat geheel veranderd. Het bedrijf, dat overigens in Staphorst gevestigd is, doet al jaren hetzelfde: lucht reinigen met een elektrisch filter.”

Gezond binnenklimaat

Van der Velden verkocht al jaren het filtersysteem uit Staphorst. Het filtert kooklucht, pollen, bacteriën en dus ook virussen. De zuilen van 1,5 meter hoog en 30 centimeter breed filteren nu dus ook in andere ruimtes vervuilde lucht. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Wie geïnteresseerd is in het apparaat kan nu terecht bij Van der Velden Keukens aan de Putterweg 23 in Ermelo. ,,We leveren ze tegen kostprijs omdat we de urgentie voelen en we samen dit probleem moeten aanpakken,” aldus de jonge ondernemer. Matthias van der Velden hoopt dat ook in Ermelo zo het virus zal verdwijnen. De eerste onderzoeksresultaten uit Staphorst komen op 8 februari beschikbaar. Dan zullen de scholen uit Staphorst hun ervaringen delen en komt de TU met de eerste analyses. Voor meer informatie over kosten en aanschaf mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.