Welke straat moet de Kalverstraat vervangen?

ERMELO - Een lokaal Monopolyspel met straatnamen uit de gemeente Ermelo! Dat past goed bij een gemeente die juist dit jaar feest viert. Ondernemer Sander Berntsen van PLUS Berntsen wil de Ermeloërs graag betrekken bij de ontwikkeling van het spel. Zo worden inwoners uitgedaagd om hun mooiste straten voor te dragen. ,,Wie weet komen die straten straks uiteindelijk op het bord!” zegt Berntsen enthousiast. Hij wil hiermee iets leuks doen voor het dorp en de mensen die hier graag op vakantie komen.

Het Monopolyspel is straks met korting te koop in de PLUS supermarkt, maar ook te vinden op straat. ,,We gaan een XXL-versie maken waar we een competitie aan willen verbinden. Zo komt er naar alle waarschijnlijkheid een kampioen Monopoly uit!” Berntsen ziet allerlei mogelijkheden en zal de acties kenbaar maken via een speciaal Monopoly Facebook account. Daar is Mister Monopoly, het suikeroompje, die het laatste nieuws deelt. Klassieke bordspellen zijn in coronatijd weer razend populair geworden. Maar eigenlijk zijn ze nooit helemaal weg geweest. Wel kwamen de makers met nieuwe, moderne versies of als computerspel. Bordspellen brengen mensen dichter bij elkaar; even tijd voor elkaar hebben en aandacht aan elkaar besteden in een tijd waar technologie overheerst en mensen het vaak te druk hebben.

Ermelose straten op het bord

Het wordt nog even puzzelen, want niet alle straten kunnen op het bord worden gebruikt. Er zal een selectie moeten worden gemaakt. Berntsen: ,,Hoe leuk is het als je straks de Ermelose straten en huizen op het spelbord ziet. We willen dan ook graag dat inwoners meedenken over de invulling. Welke Ermelose straat is bijvoorbeeld de vervanger van de Kalverstraat?” Tegelijkertijd zijn er wat begrippen in het authentieke Monopolyspel die vragen om een nieuwe invulling. Zo krijgt het Monopolygeld een lokaal tintje en zullen de plekken van de vier stations anders worden opgelost. Er is inmiddels een speciaal Facebook account genaamd Monopoly Ermelo. Ook zal Mr. Monopoly binnenkort een bezoek brengen aan Ermelo. ,,Het is het ‘Rijke Suikeroompje’, hou hem in de gaten,” zegt Berntsen enthousiast. ,,Het wordt gewoon een feestje!” Er zijn nog wat stappen te maken, maar rond de zomermaanden moet het spel klaar zijn.