'Mensen met plezier en ontspannen in beweging krijgen'

ERMELO – Brigitte de Ruijter is 56 jaar, een prima leeftijd om na 38 jaar loondienst eens voor zichzelf te beginnen. Ze wil doen wat zij belangrijk vindt. Vandaag opent zij als vitaliteitscoach haar Praktijk Bergen en Dalen. En niet zomaar één, maar, zoals ze zelf zegt: een heel bijzondere!

De Ruijter heeft een GGz-verleden vanwege een drievoudige PTSS, chronische depressiviteit en suïcidaliteit. Inmiddels is ze een vrouw die haar verleden accepteert, de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet en geniet van het heden. Maar ook een vrouw die vanuit hopeloosheid en hulpeloosheid is getransformeerd naar een hoopvolle en zelfstandige vrouw en die haar mening durft te geven en van zichzelf houdt. Ze biedt als coach drie producten aan: SlowRun trainingen, Supermarktsafari’s en het Top Coachprogramma. Daarnaast heeft ze een E-book geschreven waarin ze veel over zichzelf schrijft en daarop volgend 10 Stappen naar Grip op je Dip! ,,Mijn leven heeft lang in het teken gestaan van overleven,’’ schrijft Brigitte in haar E-book. Een E-book waarmee ze anderen wil laten zien dat ze echt wel weet waar ze het over heeft.

Gezondheidclaims

,,Met de SlowRun training wil ik mensen met plezier en op een ontspannen manier met elkaar in beweging krijgen in de natuur. Geen druk qua afstand of tijd. Echt iedereen kan het. Van jong tot oud. Ik begin met een groep vrouwen op zaterdag 12 maart. De startplek is bij het parkeerterrein van De Schaapskooi.’’ Ze biedt ook Supermarktsafari’s aan. ,,Hierbij informeer ik mensen over wat van alle supermarktproducten nu eigenlijk écht een gezonde keuze is. Op die manier zijn ze minder vatbaar voor de misleidende gezondheidsclaims op de verpakkingen en kunnen zij zelf keuzes maken. Dit is voor de beginner, die nog geen idee heeft waar naar te kijken in de ‘jungle’. De verwijzing naar de Safari is een kwinkslag naar de enorme hoeveelheid producten in de supermarkt en de misleidende gezondheidsclaims.’’ Op 15 april worden er video's opgenomen in Burgers Zoo voor een online Supermarktsafari. Maar de coach start al vanaf 1 april met supermarktsafari's via zoom, een workshop of individueel in de echte supermarkt.

Berg

En dan is er nog het Top Coachprogramma. Hierover zegt De Ruijter: ,,Dit is een 3-maandelijks coachtraject waar ik mensen, die net uit een diepe persoonlijke crisis komen, meeneem de denkbeeldige berg op. Onderweg doen wij mooie inzichten op. Eenmaal op de top voelen zij zich energieker en gezonder dan ooit, weten zij wat zij willen in het leven en zijn zij veerkrachtig genoeg om de koers aan te passen als dat nodig is.’’ De opening van praktijk Bergen en Dalen is op dinsdag 1 maart a.s. tussen 15.00 en 17.00 uur in het Work & Life Center in Ermelo
Meer informatie, startdata en prijzen staan de website Bergenendalen.nl