Delicatessezaak verhuist

ERMELO – Gastrovino de Bourgondiër verhuist volgende week naar een gloednieuw pand, enkele meters verderop, in winkelcentrum De Enk. Ondernemer Erik Wegerif is ontzettend blij met deze stap. Temeer omdat hij dit heeft kunnen realiseren door een zeer succesvolle crowdfundingsactie.

De delicatessezaak moet het nu nog doen met 88 m2. ,,Dat worden er straks 144!” Wegerif toont trots het nieuwe pand dat een industriële look krijgt. ,,We kunnen straks alles veel beter presenteren, het wordt veel ruimer en er komen betere werkplekken. Ook gaan we nadenken wat er nog als aanvulling op het assortiment past.”

Crowdfunding

Om de inrichting te kunnen realiseren die hij wenste, heeft hij crowdfunding ingezet. Klanten en vrienden konden voor 500,- bijdragen aan de verbouwing. ,,We hebben dat heel officieel gedaan met contracten. En de deelnemers krijgen vijf jaar lang 1/5 deel van de inleg terug,” legt de Ermelose ondernemer uit. Men kan ook kiezen om meer rendement te ontvangen, maar dan in bestedingsbudget. ,,We hebben hiervoor pasjes gemaakt waarmee deze mensen producten in de winkel kunnen kopen. Hierdoor wordt hun inleg verhoogd met 20%.” Door deze actie, die bijna 50.000,- heeft opgeleverd, hoefde Wegerif niet te lenen bij de bank. ,,Tegelijkertijd bouw je aan de band met je klant,” aldus Wegerif. Het heeft vooral veel goodwill opgeleverd. In ruil daarvoor maakt hij regelmatig een nieuwsbrief waarmee hij de klanten van alle ontwikkelingen op de hoogte houdt. ,,En we hebben hen uitgenodigd voor de opening.”

Sven Gravendeel

Gastrovino de Bourgondiër is al jarenlang gevestigd in De Enk. ,,Het was alleen, toen het eigendom van Foppen Vastgoed was, enorm verpauperd,” vertelt Wegerif. ,,Er gebeurde niets aan onderhoud. Gelukkig heeft Sven Gravendeel het winkelcentrum gekocht. Hij heeft echt zijn nek uitgestoken. En kijk wat er nu staat. Dat is toch prachtig!” Met het nieuwe pand is Wegerif klaar voor de toekomst. Hij heet iedereen vanaf donderdag 3 maart van harte welkom.