SGP brengt bezoek aan Ermelose bedrijven

ERMELO – Vandaag brachten leden van de SGP bedrijfsbezoeken aan Ermelose bedrijven. Zo nam men een kijkje bij boerderij Meerhoeve op Staverden, bezocht een delegatie Protifarm en kwam iedereen samen bij palingrokerij De Groot. Het was de SGP campagnedag.

Roelof de Groot leidde de groep belangstellenden rond in het familiebedrijf aan de Buitenbrinkweg. Vol passie vertelde hij samen met zijn broer Jacco over de palingrokerij. De Groot levert vis aan meer dan dertig visboeren in Spakenburg. Daarnaast is hij hofleverancier voor viskramen op kermissen. Van Tilburg, tot Deventer en Hoensbroek. ,,Wat dat betreft hebben we de afgelopen jaren wel last gehad van de coronamaatregelen,” legt De Groot uit. ,,Gelukkig kwamen de mensen graag naar de winkel.” Ook rond de kerst was het bij de Ermelose palingrokerij een drukte van belang.

Ambacht

Vol interesse werd er geluisterd en natuurlijk geproefd. De delegatie was zeer geïnteresseerd in het ambacht van paling roken. ,,We maken hierbij gebruik van het afvalhout van de klompenmakers,” aldus De Groot. Het familiebedrijf is al decennia lang een begrip, toch weten velen niet dat er achter de winkel heel veel gebeurt. ,,Met zo’n bedrijfsbezoek krijg je een kijkje in de keuken,” zegt lijsttrekker Leo van der Velden. Hij complimenteert de ondernemers met de uitbouw voor de zaak waar gasten rustig, uit de wind, kunnen zitten om te genieten van alle visproducten.