Tuincentrum werkt graag mee aan belevingstuin 's Heeren Loo

ERMELO - Ondernemer Adriaan Raveling werd zaterdag in tuincentrum De Struukakkers verrast door een bezoek van presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland. Op de vraag of hij de programmamakers wilde helpen met het maken van een Belevingstuin antwoordde hij volmondig 'ja'. Krüger maakte in het programma The Battle een bijzondere belevingstuin voor bewoners van 's Heeren Loo in Ermelo.

,,We hebben een groententafel, een kruidentafel en twee tafels vol voorjaarsbloemen geleverd," vertelt Raveling enthousiast. Hoewel hij geen fan is van de camera's, vertelt hij graag over de opnames die in zijn tuincentrum gemaakt zijn. ,,Ik kende Angelique niet, maar wat is dat een spontaan mens!" Ook het doel waarvoor Omroep Gelderland in actie kwam, sprak de Ermelose ondernemer enorm aan. ,,Natuurlijk weken we daar graag aan mee," aldus Raveling.

Presentatoren

Angelique Krüger trapte zaterdag The Battle tussen vijf presentatoren van Omroep Gelderland af. De presentatrice neemt het op tegen collega's Harm, Esther, Frank en Jochem op. Iedere aflevering gaat één presentator aan de slag met het realiseren van telkens andere hulpvragen in de provincie. En natuurlijk worden ook lokale bedrijven gevraagd hierin te helpen.

Belevingstuin

Het idee van de belevingstuin voor de Rank kwam van begeleidster Hennie Benek. In deze woongroep wonen twintig verstandelijk beperkte en meervoudig gehandicapte bewoners die dagelijks hulp en zorg nodig hebben. De tuin is een ruimte die hen verbinding en geborgenheid kan geven. Zo kunnen deze mensen helpen met het planten en het water geven. Raveling: ,,We hebben er planten in gedaan die ze kunnen proeven, ruiken en voelen. Zo worden zintuigen geprikkeld. Het is mooi om hieraan mee te werken." Voor een aantal bewoners zal het rustig zitten en genieten van de geur en vogelgeluiden al voldoende zijn. De belevingstuin is wat dat betreft een mooie uitkomst. Zaterdag werden in elk geval de bloemetjes flink buiten gezet. Wanneer het programma wordt uitgezonden is nog onbekend.