Leerlingen op bezoek bij ondernemers

ERMELO - Dinsdag gingen 250 vmbo-leerlingen van Christelijk College Groevenbeek op bezoek bij een twaalftal Ermelose bedrijven. Voor de meesten was het een eerste kennismaking met een scala aan bedrijven. Zo ontdekten ze onder anderen de werkzaamheden van de Active Group, Oosterhoff Poolen, Van Buuren Opleidingen, Proson en Loohorst Landscaping.

De Ermelose ondernemers Alex Mietes en Gerdien van den Brink legden uit wat er allemaal mogelijk is met een interactieve leeromgevingen en de toekomst op dit gebied. De leerlingen gingen ook zelf aan de slag met een VR bril en in een interactieve competitie werd er gestreden om kaartjes voor de Rollerdisco in De Fabriek. Wij begeven ons in een populaire sector, leerlingen worden enthousiast als ze zien wat er allemaal kan,” vertelt Mietes. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw pand in Harderwijk, maar Mietes voelt zich nog steeds sterk verbonden met Ermelo.

Organisatie 

Dit jaar deden er twaalf bedrijven mee aan de Bedrijvenroute. Het initiatief is in 2006 ontstaan ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de BedrijvenKring Ermelo (BKE). De afgelopen jaren moest het worden afgeblazen vanwege corona. ,,Maar het was heel leuk om dit weer te kunnen organiseren,” vertelt Roelie Bakker, stagecoördinator van Groevenbeek. ,,Leerlingen waren enorm enthousiast. Het was ook heerlijk om weer bij wat bedrijven binnen te kunnen kijken.”