Verkoop planten uit eigen kwekerij

ERMELO – Van 4 tot en met 7 mei wordt bij Werk Centraal op Landgoed Veldwijk weer de jaarlijkse tuinplantenverkoop gehouden. Bij Werk Centraal worden vooral planten uit eigen kweek verkocht tegen hele aantrekkelijke prijzen.

De verkoop start op woensdag 4 mei en duurt tot/met zaterdag 7 mei. Op alle dagen kan men voor het kopen van de plantjes terecht tussen 9.00 en 16.00 uur. Met de plantenverkoop hoopt Werk Centraal veel bezoekers uit Ermelo en omstreken te ontvangen, zodat zij kennis kunnen maken met wat cliënten van GGz Centraal allemaal kunnen maken en doen. Vanwege de ontwikkelingen op Landgoed Veldwijk zou het zomaar de laatste tuinplantenverkoop van Werk Centraal kunnen zijn.

Surprise

De verkoop heeft een tweeledig doel: het is een onderdeel van de maatschappelijke integratie van de cliënten. Zij zijn immers trots op hun werkzaamheden en op de producten die zij maken en gekocht kunnen worden. De planten worden grotendeels zelf opgekweekt en het is nodig deze te verkopen. Niet alleen om de kosten te dekken, maar ook om plaats te maken voor nieuwe planten. Er worden hele schappelijke prijzen gehanteerd, oa diverse kleuren Geraniums: diverse kleuren: 7 stuks voor tien euro, Vlijtige Liesjes 10 voor € 3,50 en diverse vaste planten vanaf € 1,00 per stuk. Op 5 en 7 mei zijn er diverse surprise aanbiedingen.

11.000 planten

Bij Werk Centraal werken ruim 60 cliënten die daar allemaal een belangrijke rol vervullen, o.a. in de kwekerij. Uit eigen kweek zijn er diverse eenjarige planten te koop, zoals onder andere Bidens, Ipomea, Vlijtige Liesjes, Begonia, Plectrantus, Dahlia’s, Surfinia en Lobelia. Ook vaste planten, Maagdenpalm, Lavendel, Campanula en Astilbe zijn in het assortiment opgenomen. Jaarlijks kweekt Werk Centraal 11.000 planten op voor de verkoop. Werk Centraal is een onderdeel van GGz Centraal op Landgoed Veldwijk, Van Limburg Stirumlaan.