Feestelijke jubileumdagen bij populaire hobbywinkel

ERMELO – Op donderdag 5 mei viert CreabyBea haar tienjarig bestaan. Wat begon als uit de hand gelopen hobby resulteerde in een speciaalzaak waar mensen uit de regio met regelmaat naar toe komen.

,,Wat wist ik er tien jaar geleden eigenlijk van?” zegt Bea Westerhoff. ,,Ik fantaseerde wel, maar kende de hobbywereld nauwelijks. Wat voelde ik me rijk toen ik mijn winkeltje aan de Kerklaan mocht openen.” En wat een verschil met de complete zaak die er nu, tien jaar later, staat.

Droom

Toen ze begon, in 2012 had ze een grote collectie kralen, materiaal om kaarten te maken en nog veel meer. ,,Maar het was niets vergeleken met het enorme assortiment dat we nu hebben,” vertelt haar partner André Westerhoff. Er is dan ook veel gebeurd in die tien jaar. In 2015 verhuisde het ondernemersduo naar de Stationsstraat waardoor de vierkante meters én de collectie enorm uitbreidden. Westerhoff haalde bijna alle nieuwe trends, technieken en materialen op het gebied van kaarten maken, scrappen, stempelen, maar ook breien en borduren naar Ermelo. Zo kwam een droom uit.

Regie

Nog altijd wordt Bea Westerhoff blij van de zaak die ze heeft opgezet. Jammer genoeg kan ze om medische redenen niet meer actief in de winkel staan. De regie is nu in handen van haar man. ,,André heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en is nu helemaal ingewijd in de hobbywereld,” vertelt ze. Daar is Bea natuurlijk enorm blij mee. Daarnaast heeft het stel een aantal fantastische medewerkers waardoor CreabyBea zo’n succes is geworden. Er is dus veel te vieren. En dat gebeurt op 5, 6 en 7 mei.

Verloting

Drie dagen lang verloten de ondernemers per dag tien meer dan goed gevulde goodiebags met een scala aan hobbyartikelen. Iedere klant krijgt bij besteding vanaf vijf euro een lotnummer. De winnaars kunnen de goodiebags dan ophalen. ,,Onze leveranciers hebben ons geholpen met het samenstellen van deze prachtige goodiebag,” vertelt Westerhoff enthousiast. Op deze feestelijke dagen geldt ook een korting van 10% op aankopen (uitgezonderd boeken en tijdschriften, stansmachines, cadeaubonnen en al afgeprijsde artikelen. Daarnaast is er een wedstrijd voor kinderen die maskers willen versieren. ,,Ze kunnen maskers afhalen in de winkel en die versieren. Als ze die voor 1 juni inleveren maken ze kans op hele leuke prijzen,” aldus Bea Westerhoff. Daarnaast heeft de Ermelose ondernemer nog een aantal leuke kortingsacties in petto. Houd hiervoor de Facebooksite in de gaten. CreabyBea is gevestigd aan de Stationsstraat 125 in Ermelo.