Ouderwets feest voor de Ermeloërs

ERMELO – De Ermelose horeca gaat op vrijdag 23 september een ouderwets feestje vieren met Ermelo Live (Rondje Ermelo). Vervoerd door twee knalgele bussen kunnen bezoekers langs elf horecagelegenheden in Ermelo gaan en genieten van live muziek.

Peter Wijntje, mede-eigenaar van Oma’s Café, vertelt hoe het idee is ontstaan. ,,Toen begin dit jaar vanuit de Gemeente Ermelo de vraag kwam om leuke initiatieven te bedenken, leek het ons als gezamenlijke Ermelose Horeca leuk om een in het verleden regelmatig succesvol gehouden concept opnieuw te laten plaatsvinden.” Dit zou wat Wijntje betreft een nieuwe start kunnen zijn. ,,Als blijkt dat het levensvatbaar is willen we dit graag voor de Ermeloërs organiseren in het voor- en najaar.” De organisatie zet zich in om juist voor de inwoners van Ermelo iets leuks te organiseren.

Artiesten

De toegang tot de verschillende horeca gelegenheden is - net als de pendeldienst – gratis om het zo toegankelijk mogelijk te houden. ,,We werken dit keer ook niet met munten.” Het zijn vooral lokale of regionale artiesten die in de verschillende horeca zullen optreden. Zo zal Mr. Saxo P-Air & DJ Danilo Portier in De Boterlap de avond invullen, in De DorpsKamer komt Easy Background en bij De Molenaer The Piano Show. De Plusband maakt er weer een feestje van in De Veluwe en Oma’s Café heeft Charly Goes Beyond Acoustic geprogrammeerd. In Bruijn Café is het podium voor Aaron Asbury (Solo) en BBQ, bij Café Binnen Back 2 The Days & Lukes And The Brains. Dok 48 heeft Big Jimmy And His 7 Inches en Het Postkantoor Dusty Meadow & Black Betty. Bij De Vos is Martin Williams en t Zomernest Hounddog Trio. Het programma begint om 20.00 uur.