Stempelen voor lokale prijzen

ERMELO - Vanaf zaterdag kan iedereen bij meer dan zestig Ermelose ondernemers stempelen voor lokale prijzen. Pauwer organiseert in samenwerking met het Centrum Management de decemberactie. De stempelactie loopt van 12 november tot 17 december.

Sinterklaas koopt graag lokaal, immers het zijn de lokale ondernemers die het dorp aantrekkelijk maken. Evenementen, sponsoracties en ook de intocht van Sinterklaas wordt mogelijk door de lokale winkeliers . En dat beloont de goedheiligman. ,,Lokaal zaken doen is belangrijker dan ooit,” vertelt hij. ,,Als de winkeliers nu omzet mislopen, merken we dat op den duur op heel veel manieren.” En lokaal kopen wordt beloond door middel van de stempelactie. ,,Tot en met de Kerstmarkt op 17 december kan er gestempeld worden. Bij iedere tien euro die men besteedt bij de deelnemende winkeliers krijg je een stempel. Met vijf stempels is de kaart al vol,” legt mede-organisator Bert Onderweegs uit. Zo worden stempelkaarten lotnummers waarmee grote prijzen te winnen zijn. Zo maakt men kans op een minuut gratis winkelen bij PLUS Berntsen, een cadeau-fashioncheque en een kappersbon. ,,Maar we hebben ook nog andere grote prijzen,” aldus Onderweegs. ,,Die maken we gedurende de komende weken bekend! Zeker is dat stempels sparen de moeite waard is.”

Pauwer-sticker 

In 2018 en 2019 organiseerde de vereniging Pauwer ook de decemberactie. Toen werd er onder anderen een Quooker, een koffiemachine, een groot vuurwerkpakket, maar ook autorijlessen verloot. ,,In het totaal hadden we een prijzenpot met een waarde van ruim 3000 euro. En zoveel geld zit er ook dit jaar zeker in kas, want er doen heel veel winkeliers mee.” Wie vanaf zaterdag door de winkelstraat loopt, ziet dan ook op veel winkeldeuren de Pauwer-sticker. Daarmee geven winkeliers aan dat ze meedoen met de actie. Wie een beetje lokaal koopt, heeft al snel een lot. ,,Die loten moet men goed bewaren tot 17 december,” legt Onderweegs uit. ,,Tijdens de Kerstmarkt kunnen deze ingezet worden bij de gewenste prijs. Dit doen we op het Pauwenplein in Ermelo. Daar maken we een feestje met om 16.00 uur de live trekking.” Mensen kunnen dus inzetten op een prijs die men het liefst willen winnen. Dit kan door de loten in de mand te deponeren die behoort bij de prijs. Mascotte Pauwer bereidt zich alvast voor op de trekking. Hij wil maar wat graag met de winnaars op de foto en heeft daar zelfs een kerstshirt voor aangeschaft.