Brede paden, zelfscankassa's en 'Maaltijdgemak'

ERMELO - Vanmorgen heeft burgemeester Hans van Daalen officieel PLUS Berntsen aan de burgemeester Langmanstraat 2 in Ermelo geopend. ,,Ik heb net even een kijkje mogen nemen en het is een schitterende supermarkt geworden. Ermelo zal blij zijn met deze winkel.” Met het doorknippen van een lint is de supermarkt geopend. Vanaf vandaag kunnen klanten weer terecht voor de boodschappen bij PLUS Berntsen in het dorp. Ondernemers Sander en Ninotchka Berntsen zijn enorm trots op de winkel. ,,Maar we zijn nog trotser op onze medewerkers die heel hard hebben gewerkt om dit te realiseren. Daarnaast zijn we blij dat klanten ons ook gedurende het hele bouwproces zijn blijven bezoeken.”

Brede paden en een ruim assortiment, zelfscankassa’s, maar ook de komst van ‘Maaltijdgemak’ zijn de meest opvallende veranderingen. Vanaf vandaag kunnen klanten ook terecht voor vers belegde broodjes en verse maaltijden. De supermarkt heeft een veel ruimere en overzichtelijke uitstraling gekregen en ook het versassortiment is enorm toegenomen. Er is vooral vanuit de klanten gedacht. ,,We luisteren graag naar de mensen die bij ons kopen,” aldus Berntsen. ,,Dat hebben we overigens ook gedaan tijdens de verbouwing. Steeds hebben we geprobeerd duidelijk te communiceren en klanten zo goed mogelijk door het bouwproces te begeleiden. Tips vanuit de consumenten hebben we zeker ter harte genomen.” Berntsen is vooral blij dat de winkel nu weer open is. ,,Waar ik het meest trots op ben? Op alles,” zegt Ninotchka Berntsen lachend. PLUS Berntsen heeft een pinautomaat en handscanners waarmee klanten hun boodschappen zelf kunnen scannen en afrekenen. Maar ook de bediende kassa’s zijn gebleven. En daar is in Ermelo ook behoefte aan.

Taarten en boeken

De supermarkt opent feestelijk met het uitdelen van taarten en een bijzondere spaaractie. Samen met de Historische Vereniging Ermeloo is er een plaatjesboek gemaakt. Bij de boodschappen kunnen klanten stickers sparen om zo het boek compleet te maken. ,,Mensen kunnen acht weken lang sparen,” zegt Sander Berntsen, die tegelijkertijd ook een reeks koffiemokken presenteert met historische afbeeldingen van het Ermelose straatbeeld.