Vriendinnen beginnen cateringbedrijf

ERMELO - Twee vriendinnen lopen maanden lang met ideeën om samen een bedrijf te beginnen. Dat wordt uiteindelijk cateringbedrijf Zoet & Hartig. Na veel sparren weten Marloes Bosch en Puck Hazeleger hoe ze hun idee vorm moeten geven. Het bedrijf is een feit, de twee maken zoetigheden en hartige lekkernijen voor borrels en feesten. ,,Net even anders,” vertelt Bosch. ,,Sweet tables, borrelplanken, maar ook catering tijdens trouwerijen en uitvaarten.”

Puck Hazeleger is afgestudeerd diëtist en Marloes Bosch rondde onlangs de Internationale Hotelschool af. De twee werkten veel samen in de horeca en hebben veel concepten bekeken. ,,We willen wat ‘stadse invloeden’ naar Ermelo brengen. Niks is standaard,” zegt Hazeleger. De vriendinnen zijn veel de stad in gegaan om inspiratie op te doen. ,,Puck kan echt alles maken,” zegt Marloes Bosch. Ze doelt dan ook vooral op de taarten. ,,Maar we doen echt veel samen.” Ze hebben een grote werkkeuken en een scala aan presentatiematerialen. ,,Robuuste planken en mooi servies. Het is leuk om op zoek te gaan naar leuke spullen.”

Kook- en bakliefde

Kook- en bakliefde gecombineerd met een enorme dosis horecaervaring. Dat is de basis voor het cateringbedrijf. De jonge ondernemers zijn ook in te huren als klanten er bediening bij willen hebben. ,,We krijgen vooral aanvragen voor babyshowers, kraamfeesten, bruiloften, maar ook bedrijfsborrels en lunch,” aldus Marloes. Alles eigentijds en met zorg bereid. Trots laten ze de gloednieuwe website zien. Dat straalt professionaliteit uit. ,,Onlangs hebben we hele leuke buitenmeetings gedaan met grote, robuuste planken. Het is belangrijk dat het goed verzorgd is en dat het er mooi uitziet.” Zoet & Hartig is een eigentijds concept met vooral huisgemaakte producten. ,,Wij halen enorm veel plezier uit dit werk en dat proeven en zien mensen terug.” www.zoet-hartig.nl