De rode loper ligt uit voor reizigers

ERMELO – ReisLokaal, een Ermelose reisorganisatie, staat de eerste drie maanden van 2023 met een camper op het Pauwenplein. Medewerker Els de Vries schenkt koffie, helpt klanten, regelt reizen en geniet van deze plek midden in de Ermelose samenleving.

De rode loper ligt al uit, dus dat beloofd wat. Na een klop op de deur nodigt Els de Vries me hartelijk uit om binnen te komen. En uiteraard staat er in korte tijd een lekkere espresso voor me. ReisLokaal heeft van de gemeente Ermelo een tijdelijke standplaatsvergunning ontvangen om hun vakantiereizen te promoten. En dit mag dan op het Pauwenplein met een camper in de maanden januari, februari en maart 2023 op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Het is hun passie, Els de Vries en Chris Mulder, beiden dertigers, reizen en organiseren reizen en hebben bij elkaar al zo’n zestig procent van de wereld gezien. Mulder werkt zelf al zo’n zeventien jaar in de reisbranche, De Vries twaalf jaar. Een ervaren stel om voor de klant de ideale vakantie te adviseren. De specialiteit van Mulder ligt vooral bij de wintersport en exclusieve reizen, en bij De Vries ligt deze meer in Europa, verre zonbestemmingen en cruisereizen. ,,Hiervoor werkte ik bij een cruisebedrijf en toen kwam dit op m’n pad. We bestaan sinds vorig jaar, nadat de coronamaatregelen verminderden. We worden blij van mensen mooie reizen aanbieden.’’

Persoonlijk contact

Volgens het stel is er steeds meer vraag naar een reisbureau met persoonlijk contact en dat is wat er in Ermelo niet meer is. De Vries: ,,Heel veel mensen zoeken online, maar ook veel mensen vinden het toch fijner dat het persoonlijker is. Het leuke is dat ze dan blijven terugkomen omdat ze ons kennen en wij hen. Het loopt lekker door, de dame bijvoorbeeld die net langskwam, heeft in een paar maanden tijd drie reizen geboekt staan. En dat is natuurlijk niet voor niets.’’ De mensen van ReisLokaal hebben veel persoonlijke contacten opgebouwd met lokale leveranciers en er zijn dus korte lijntjes. ,,daarom kunnen wij voor een schappelijke prijs leuke reizen aanbieden. We bespreken met de klant wat hun wensen zijn en zo kunnen wij dan zelf de reis samenstellen,’’ aldus De Vries. ,,We bieden reizen aan naar IJsland, Noorwegen, Amerika en Canada, maar ook Ierland. We doen veel rondreizen, maar net had ik iemand aan de telefoon die een reis van Tui of Corendon wil. Ook dat kunnen wij dan verzorgen. En als mensen zelf de reis regelen, bijvoorbeeld op eigen houtje naar Frankrijk of een fietstocht door Noorwegen, regelen wij voor hen de accomodaties.’’ Dit jaar is de Norowegen erg populair en voor de zomer veel rondreizen, zoals door Amerika. ,,Ik merk dat mensen minder voor all-inclusivereizen zoals naar Turkije gaan. Maar, misschien dat klanten toch meer bij ons komen voor een reis op maat, dan voor all-inclusive.

Zichtbaarheid

ReisLokaal heeft kantoor op de Harderwijkerweg 141. Omdat Chris Mulder daar al een bedrijfspand had, voor zijn andere bedrijf (Overtocht.nl, specialist in ferryreizen), was het logisch daar ook het kantoor van ReisLokaal te huisvesten. Maar waarom dan toch een camper in het dorp? De Vries: ,,Toch wel vanwege meer zichtbaarheid. Veel mensen kennen ons nog niet en hier zien ze ons en zullen toch makkelijker de stap zetten om binnen te komen. En daardoor krijgen we ook meer naamsbekendheid. We zijn een startend bedrijf en naamsbekendheid is natuurlijk fijn en nodig en we hopen hiermee ook meer contacten te krijgen.
Meer informatie op www.reislokaal.nl