Esther de Groot: 'Ermelo vertelt me waar behoefte aan is'

ERMELO - Ermelo is verrast met een nieuwe fashion & lifestyle winkel genaamd 2 Stories. Ondernemer Esther de Groot gooide op 6 mei 'gewoon' de deur van haar nieuwe zaak open. ,,Ik zei: Ermelo, ik ben er!" vertelt ze lachend. Haar sfeervolle winkel staat vol met bijzondere wenskaarten, cadeautjes, kleding, tassen en sieraden. 

De Groot runde samen met haar man jarenlang een wenskaartendrukkerij, allemaal met eigen ontwerpen. ,,We verkochten dit bedrijf in Schagen en maakten daarna een lange reis," aldus de nieuwe winkeleigenaar. ,,Maar toen we terug waren, merkte ik dat ik de uitdaging miste. Ik werd onrustig en concludeerde dat ik avontuur nodig heb om goed te kunnen functioneren." Een stoer besluit voor iemand die eigenlijk toe werkte naar een pensioen.

Concept 

Esther de Groot woont samen met haar man inmiddels ruim twee jaar in Ermelo. ,,Vroeger kwamen we vaak naar de Veluwe voor vakantie. Hier voel ik me thuis." Vooral ook het feit dat ze de hectiek van de Randstad achter zich kon laten, voelde goed. ,,In het westen functioneer je in z'n 5, hier is het schakelen naar z'n 3 voldoende." Dat merken de klanten in de nieuwe winkel ook. Er is altijd tijd, voor een praatje, een kopje koffie of om gewoon rond te neuzen. En dat gebeurt ook vanaf dag één. ,,Mensen zeggen dat ze dit echt in Ermelo misten," aldus De Groot. Ze liep al jaren met een winkelconcept in haar hoofd. Toen ze het winkelpand in de Stationsstraat zag, wist ze dat het hier moest zijn. ,,Ik heb er nog een nichtje over geslapen. Maar we waren er snel uit. Mijn man zei: ,,Dit is helemaal jouw ding!""

Bijzondere artikelen

Overigens verandert haar collectie bijna wekelijks. Aan de rekken hangt kleurrijke kleding, alles afkomstig uit Europa. ,,We hebben een onderscheidende collectie met artikelen uit Scandinavië, kleurrijke kimono's, maar ook knitwear van het merk Beauregard. Overigens vertelt Ermelo me waar ze behoefte aan heeft." Esther de Groot luistert dan ook goed naar haar klanten. Ze moet wel een klik hebben met de producten die ze verkoopt. ,,In de 23 jaar dat we wenskaarten maakten, kwam ik bij heel veel winkels. Ik heb daardoor een groot netwerk en weet waar ik bijzondere artikelen kan inkopen. Dit soort winkels zie je veel in het westen, maar ook in Brabant. Ik denk dat we hier in Ermelo iets moois hebben toegevoegd."

Spontaan

Zonder veel promotie is 2 Stories geopend. Toch weten veel mensen de winkel al te vinden. Er ontstaan spontaan leuke gesprekken en daar geniet De Groot enorm van. Voor haar is de winkel dan ook een 'way of life'. ,,Ik word zo geprikkeld door het enthousiasme van de mensen. Ik verheug me ook op de Pinkstermarkt aanstaande zaterdag. Volgende week ben ik gesloten in verband met een vakantie die al gepland stond. Maar daarna zijn we ook klaar voor een zonnige zomer!" 2 Stories is gevestigd aan Stationsstraat 87 in Ermelo.