Welk spel gaat er mee in de koffer?

ERMELO - Vooral in vakantietijd zijn spellen zeer populair. Het biedt een geweldige manier om tijd door te brengen met reisgenoten. Het zorgt voor vermaak en sociale interactie. Om kennis te maken met nieuwe spellen of gewoon een gezellige avond te hebben organiseren de zussen Walinga op woensdag 21 juni een eerste editie van de vakantiespelletjesavond in hun boekwinkel.

De ondernemers dede een ‘voor & na’-post op Instagram en Facebook en dat leverde veel enthousiaste reacties op, dus de zussen hopen op een gezellige volle bak. ,,We hebben het al jaren over het organiseren van spelletjesavonden in de winkel. Al vóórdat we oma’s oude keuken hadden omgebouwd tot een spellenkamer.” Toen die af was begon het natuurlijk nog meer te kriebelen en toen ze bedachten dat de vakantiespelletjestijd er weer aankwam voegden de zussen de daad bij het woord. Ze namen contact op met twee andere zussen; Patricia en Suzanne, beiden spelletjesfanaten en vaste klanten van de winkel. ,,We hadden het er al eens met ze over gehad in de winkel en ze waren gelijk heel enthousiast.”

In de koffer

Zoals gezegd focussen de Boekverkoopers zich deze eerste keer op vakantiespelletjes die mee kunnen in de koffer. Samen met Patricia en Suzanne gaan de Boekverkoopers de spelletjes (uitleggen en) spelen met wie maar zin heeft om te komen. Suzanne: ,,Er zijn enorm veel mensen die graag gezelschapsspellen spelen en dat ook graag samen met anderen doen. Maar tussen Zwolle en Amersfoort zit er echt een gat wat betreft een gezellige locatie die spelletjesavonden organiseert. Dat Marieke en Elise dit oppakken is dus super!” Het wordt een ongedwongen spelletjesavond. Wie zin heeft in een avond spelletjes spelen met vrienden en onbekenden is welkom vanaf 19:00. Er zijn verschillende tafels waar mensen bij kunnen aanschuiven om spellen te spelen. Dat gaat lekker door tot een uur of 21:30. En natuurlijk zorgen de zussen Walinga voor wat versnaperingen.

Dus… heb je zin in een gezellige avond spelletjes spelen (en misschien wel wat nieuwe vakantiespelletjes ontdekken)?? Geef je dan op via de website van Riemer & Walinga: www.deboekverkoopers.nl/nl/agenda. De zussen ontmoeten je graag in hun winkel. ,,We hopen op een gezellige avond en kijken al uit naar het najaar. Dan hopen we een avond voor de wat uitgebreidere bordspellen te organiseren.”