HEMA verhuist naar naastgelegen pand

ERMELO - Er werd al heel lang over gepraat, maar nu zijn alle seinen op groen. De gevels van het HEMA-pand kleuren naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar geel. Supermarkt Jumbo zal zich namelijk vestigen in dit winkelpand. De HEMA Ermelo verhuist naar het naastgelegen deel in winkelcentrum De Enk. HEMA-eigenaar Willemien van Bennekom is blij dat de handtekeningen er nu staan. Om dit plan te kunnen realiseren heeft ze 372 m2 supermarktmeters van de COOP-supermarkt gekocht. Daarnaast verdwijnen twee huizen aan de Groeneweg om extra parkeerplaatsen te realiseren.

Van Bennekom benadrukt dat de HEMA blijft. ,,Wel wordt de foodafdeling wat compacter en zal de opslag van spullen elders plaatsvinden.” In 2016 verbouwde Van Bennekom haar pand aan De Enk 26 ingrijpend. Nu verhuist ze naar een kleiner pand. ,,De wereld is in acht jaar tijd ook aanzienlijk veranderd. De Enk heeft nog een extra publiekstrekker nodig. Jumbo is hierbij een mooie toevoeging.” De bouwvergunning kan nu worden aangevraagd. Volgens de Ermelose ondernemer blijft de bouwtijd overzichtelijk.

Renovatie

Vastgoedeigenaar Sven Gravendeel ziet deze stap als een impuls voor het winkelcentrum. Ruim vijf jaar geleden nam hij het vastgoed in De Enk over van firma Foppen en maakte hij een compleet renovatieplan. Inmiddels hebben de winkels een enorme boost gekregen. ,,Jumbo past hier prima bij,” zegt hij. Dat dit zou concurreren met de zelfstandig ondernemers in De Enk, ontkracht hij. ,,Nee hoor! Er zijn diverse onderzoeken die juist aantonen dat het elkaar versterkt. Ik ga natuurlijk niet mijn eigen huurders om zeep helpen.” Van Bennekom onderstreept dit. ,,Iedere winkel heeft zijn eigen fanclub. Het is juist fijn dat Jumbo-publiek straks terecht kan in ons eigen dorp.”

Kritische noten

Als het aan de initiatiefnemer ligt, opent HEMA Ermelo eind dit jaar haar deuren. ,,Er komt een trendy lunchroom. Het wordt heel mooi!” Van Bennekom staat nu aan de vooravond van het vergunningentraject. Ze merkt dat de gemeente bereidwillig is. ,,We hebben inmiddels ook de winkeliers en omwonenden geïnformeerd.” Tijdens de informatiebijeenkomsten heeft Van Bennekom naast positieve signalen ook kritische noten gekregen. ,,Met name het gegeven dat de supermarkt straks ook op zondag open zal zijn, veroorzaakt vraagtekens.” Het vergunningentraject moet nu beginnen.