'Gelukkig is het taboe er een beetje af'  

ERMELO - Sinds enkele weken heeft Ermelo er een nieuwe tattoo studio bij. Allround tatoeëerder Charlotte Teeuwen opende op 10 juni haar zaak Black Heart Tattoo in de Dokter Holtropstraat 155. Een moderne studio met klassieke elementen. Bij Black Heart Tattoo kan je ook terecht voor piercings en permanente make up.

Eigenlijk had Teeuwen als kind al een fascinatie voor tattoos. ,,Ik hield van tekenen en wilde daar graag wat mee doen. Liefst ‘old school’ met de hand.” Zelf zette ze vijftien jaar geleden haar eerste tattoo, een grote tribal. ,,Dat zou ik nu nooit meer doen,” vertelt ze. Teeuwen is dan ook kritisch met het zetten van tattoos bij jonge mensen. ,,We zetten ze liefst niet bij jongeren onder de 18 jaar.” Natuurlijk is iedereen welkom, maar soms wil ze mensen behoeden voor een impulsieve tattoo. ,,Het is immers iets wat je voor altijd met je meedraagt. Het is definitief.”

Laagdrempelig

Charlotte Teeuwen werkt niet alleen. Ze heeft een vast en hecht team om zich heen. De studio is als een moderne woonkamer ingericht, met een aantal voorwerpen met een verhaal. Daar houdt ze van. ,,Net als de tattoos waar een verhaal achter zit. Dat maakt ons vak ook mooi.” Ze verwijst hiermee naar mensen die tattoos zetten als herinnering aan hun dierbaren. ,,Maar natuurlijk komen er ook vaak mensen die de namen van hun kinderen willen laten zetten.” Black Heart Tattoo is laagdrempelig. ,,Gelukkig is het taboe er een beetje af. Vroeger waren tattoos gekoppeld aan zeelieden en criminelen. Tegenwoordig wordt het breed geaccepteerd en is onze doelgroep jong en oud. De beeldvorming is veranderd, ook artsen en voetballers laten tatoeages zetten.” Teeuwen is blij dat ze nu in haar eigen woonplaats een studio heeft kunnen openen. Het is een creatieve werkplek. ,,Een plek waar het draait om die passie, de connecties.” Ze neemt veel tijd om mensen goed voor te lichten en te komen tot een mooi ontwerp. Deze professionals werken alleen op afspraak. Meer informatie www.blackhearttattoo.nl