Inspiratie voor allerlei stijlen

ERMELO - De badkamer is allang niet meer alleen een functionele ruimte. Het is een plek geworden waar we onszelf kunnen ontspannen en opladen na een drukke dag. Net als alle andere ruimtes in huis, verandert de badkamer voortdurend en worden er nieuwe trends geïntroduceerd. Mariëlle van Douchezaak in Ermelo vertelt graag meer over de nieuwste trends die op dit moment populair zijn in de badkamer.

Een minimalistische badkamer is een trend die al een aantal jaar populair is. De stijl kenmerkt zich door neutrale kleuren en een eenvoudige, strakke en rustige uitstraling. Het idee achter minimalistisch design is om overbodige decoratie en rommel te vermijden en de focus te leggen op functionaliteit en ruimte. Bij minimalistische badkamers wordt vaak gekozen voor witte, beige, grijze of zwarte tinten en wordt er gebruik gemaakt van materialen zoals glas, metaal en natuursteen. In de ontwerpen wordt rekening gehouden met verborgen opslagruimte. Zo creëer je een ruimte waarin rust en eenvoud centraal staan. Je krijgt op deze manier een heerlijk schoon gevoel zonder afleiding.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een belangrijke trend. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëer je een warme en uitnodigende uitstraling. Natuurlijke materialen zoals hout, marmer, graniet en steen worden steeds populairder in badkamerontwerpen. Houten meubels die zelfs van oude wagondelen gemaakt kunnen worden. Maar ook accessoires, zoals krukjes en opbergrekken, voegen textuur en warmte toe aan de badkamer en geven de badkamer de warme uitstraling die je wilt realiseren. Marmeren tegels en wastafelbladen voegen een gevoel van luxe en elegantie toe aan de ruimte. Terrazzo is ook niet meer weg te denken, je kan kiezen voor een tegel, maar ook de terrazzo waskom ga je steeds meer zien.

Luchtkwaliteit

Planten zorgen voor een natuurlijke en ontspannen uitstraling in de badkamer. Planten hebben niet alleen een decoratieve functie, maar ze helpen ook om de luchtkwaliteit te verbeteren door de lucht te zuiveren en vochtig te houden.
Populaire planten voor in de badkamer zijn varens, graslelies, maar ook de aloë vera en de calathea zie je veel terug in de badkamer.

Verlichting

Slimme technologie wordt steeds belangrijker in de badkamer. Denk hierbij aan touchscreen voor de verlichting in de spiegels. Kies voor een douchesysteem met een infrarood of ultraviolet functie. Maar ook op afstand je badkamer verlichting bedienen wordt steeds populairder. Dit draagt bij aan een betere gebruikservaring.

Douche-wc’s

Een andere trend die snel populair wordt, zijn douche-wc’s. Dit zijn toiletten met ingebouwde bidets en douchefuncties. Dit zorgt voor een grondigere reiniging en meer comfort. Een douche-wc heeft geurafzuiging. Ook zijn de wc’s te verkrijgen met sfeerverlichting (ideaal in het donker) en de meeste wc’s hebben ook al een app waarmee de douche-wc te bedienen is.

Kranen

Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende kleuren in kranen. Zo zie je tegenwoordig steeds meer gun metal, maar ook de rose gold ga je steeds meer zien. De kranen die nu populair zijn hebben een stijlvolle en moderne uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Zo kan men kiezen voor een zwarte kraan in een minimalistische badkamer, maar voor een rose gold kraan in een luxe badkamer. Trendy kleuren in de kraan geven je badkamer de finishing touch. 

Details

Tot slot zijn verfijnde details belangrijk als het gaat om trends voor de badkamer. Denk hierbij aan fraaie afwerkingen, details in het tegelwerk en stijlvolle accessoires. De details zorgen ervoor dat jouw badkamer de juiste uitstraling krijgt. Vaak dragen de kleinste details mee aan een prettige gebruikerservaring. Bij Douchezaak vind je de nieuwste trends voor jouw badkamer. De showroom geeft je inspiratie en ons team staat zes dagen per week voor je klaar om jouw droombadkamer te creëren door ter plekke een 3D tekening te maken. www.douchezaak.nl