Op expeditie tussen dinosaurussen 

ERMELO - Wie deze weken een bezoek brengt aan tuincentrum De Struukakkers waant zich in een Jurassic Park film. Tot en met 8 augustus zijn er Triceratopsen, een Tyrannosaurus Rex, maar ook een sabeltandtijger en een Megalosaurus. Een leuk uitje voor de kinderen. En wie benieuwd is naar mammoetbotten, die kan er ook zijn hart ophalen.

Ondernemer Adriaan Raveling heeft dit jaar alles in het werk gesteld om tijdens de zomervakantie een echte experience in zijn tuincentrum te creëren. Het plan ontstond bijna een jaar geleden toen hij in contact kwam met de bouwer van deze bewegende dinosaurussen. ,,Dan heb je toch iets spectaculairs, toch!” zegt Raveling trots. Vorige week was de opening en sindsdien hebben al honderden kinderen de weg naar de dino’s gevonden. Op de vloer volgen ze de reuze stappen van deze prehistorische dieren. Ook is er een bottenbak, waar de kinderen met een kwastje als een paleontoloog botten kunnen schoonmaken.

Groene jungle

Raveling zocht ook de samenwerking met museum Het Pakhuis. Directeur Patrick Reeuwijk was gelijk enthousiast en bracht de mammoetschedel, kaak en slagtand naar het tuincentrum aan de Kolbaanweg. ,,Met de levensgrote dinosaurussen en de mammoetbotten gaan we dus terug in de tijd,” vertellen Raveling en Reeuwijk. ,,Het is superleuk dat we zo met het museum kunnen samenwerken.” Het is een groene jungle waar de dinosaurussen nu de baas zijn. Terwijl de (groot)ouders tussen alle bloeiende planten en heesters aan het neuzen zijn, kunnen de (klein)kinderen op expeditie. Lang speuren zal niet nodig zijn. Je vindt de T-Rex en z’n vrienden vrij makkelijk door de reusachtig grote voetsporen die ze achterlaten.

Gouden ei

,,Volgende week voegen we er nog gouden dino-eieren aan toe,” vertelt de ondernemer. Ook krijgen de dino’s met regelmaat Dinoranger Patrick Raveling op bezoek. Hij zorgt ervoor dat de dieren niet het terrein verlaten, ondertussen is deze verzorger ook in gesprek met de kinderen die hem allerlei vragen stellen over de oeroude dieren. ,,Ik hou ze goed in de gaten dat ze niet ontsnappen en zorg dat ze de juiste voeding krijgen,” vertelt de ranger. Volgens hem is er een speciaal team onderweg om de dino’s op te halen. In het tuincentrum is een expeditie voor kinderen waarmee ook leuke prijzen te winnen zijn. Daarnaast is het een educatief uitje, want al spelend leren de kinderen welke dino’s planteneters zijn en welke niet. De Struukakkers is te vinden aan de Kolbaanweg in Ermelo.