Plannen Jumbo verder ingekleurd

ERMELO – Deze week hebben vastgoedeigenaren Sven Gravendeel en Willemien van Bennekom de plannen voor de invulling van het Hema pand en het achterste deel van De Enk toegelicht, aan omwonenden en raadsleden. Als het aan deze initiatiefnemers ligt, wordt het huidige pand van Hema verbouwd tot Jumbo supermarkt en schuift het warenhuis op naar de overkant waar tot voor kort de slager, de visboer en de bakker zaten.

Natuurlijk stuiten de plannen op weerstand en zorgt het voor vragen. ,,Iedere verandering heeft plus- en minpunten,” reageert Van Bennekom. Aanvullend zegt Gravendeel dat door de plannen te illustreren met tekeningen er veel vragen beantwoord zijn. De ondernemers snappen dat men veel verkeersdrukte verwacht, maar tegelijkertijd wordt dat gerelativeerd. Waar er voorheen dagelijks meermalen aanvoer kwam, krijgt de Hema straks slechts twee vrachtwagens per week. ,,En kleine ‘vers’ leveringen,” aldus Van Bennekom. De bevoorrading van Jumbo zal komen uit de richting van de Groeneweg. Daar komt een speciale strook met overkapping om de overlast te beperken. De vrachtauto’s zullen vervolgens via de Dr. Holtropstraat het centrum verlaten.

Impuls

Gravendeel noemt de komst van Jumbo een impuls voor het centrum. Hij legt samen met Van Bennekom uit dat supermarkten elders, aan de rand van het dorp, de doodssteek is voor de lokale ondernemers. ,,Met de supermarkt in De Enk realiseren we een echte trekker. Net als de Plus en Action een sterke trekker zijn op de Markt en Albert Heijn bij de Verbinding,” aldus de Hema-eigenaar.

Luisteren

Met deze ontwikkelingen zal ook de achterkant van het winkelcentrum een boost krijgen. De trapopgang naar de appartementen wordt gelijk aangepakt. ,,De pui wordt dichtgemaakt en de trap wordt ingepast in de gevel. Zo wordt het middenstuk afsluitbaar,” aldus Gravendeel. Ook wordt de knik uit de weg gehaald waardoor de logistiek beter wordt. ,,We vinden het heel belangrijk om te luisteren naar mensen, naar de bewoners en ondernemers," zegt Van Bennekom. ,,We willen samen komen tot het beste resultaat. Het is bedoeld om het mooi te maken voor Ermelo."