Derde generatie Van der Dussen in woningstoffering

ERMELO - Oma Van der Dussen begon vanuit een garagebox met de verkoop van gordijnen, later werkte opa ook mee in de zaak. Toen oma ziek werd nam hun zoon het bedrijf over, maar emigreerde naar Canada. Zoon Larry begon voor zichzelf met woning- en projectstoffering, uiteraard samen met z’n vrouw. Zoon Nicky nam vorig jaar formeel de zaak van z’n ouders over. In het kort van de eerste naar de derde generatie Van der Dussen.

Na een grondige verbouwing en aanpassing van het assortiment heropenen Nicky van der Dussen en zijn vrouw Ineke Tomassen op zaterdag 26 augustus hun zaak aan de Tolweg 2D. Nicky nam formeel vorig jaar het bedrijf al over, maar er werd nog niet veel aandacht aan geschonken. Afgelopen jaar heeft hij samen met z’n ouders de overname concreet gemaakt waarbij Ineke op weg werd geholpen door haar schoonmoeder. Zij gaat zich met name bezig houden met de showroom. Dat het een jaar geduurd heeft voor het ‘wereldkundig werd gemaakt, had te maken met het gegeven dat het voor Nicky niet direct een uitgemaakte zaak was om het bedrijf over te nemen. Nicky: ,,Ik was ZZP-er en had veel plezier in m’n werk. Ik heb daarom toch wel ruim de tijd genomen om de voor- en nadelen van een eigen zaak op een rijtje te zetten. Ondanks dat ik eerst wel twijfel had, besloten om toch die stap te maken. Als ik het niet zou doen, zou het bedrijf Van der Dussen stoppen en dat is jammer. Daarnaast weet ik dat ik het kan – we hebben immers ondernemersbloed in ons – en zie ook wel de uitdaging hierin.’’

Trouw

Van der Dussen: ,,Aangezien veel Ermeloërs jaren trouw zijn gebleven aan ons bedrijf, is het ook aan ons om dit de komende tijd te blijven waarmaken. We hebben de naam, we hebben de zaak en nu gaan we verder met uitbreiden, zowel met klanten als met producten. Vooral elektrische producten zullen de komende tijd aandacht krijgen, zowel binnen als buiten. Maar ook een product als akoestische panelen zullen in ons assortiment worden opgenomen. En natuurlijk de kwaliteit hoog houden.’’ Van der Dussen Woning- en Projectstoffering zit nu zo’n zestien jaar in het pand aan de Tolweg 2D. Naast Nicky en Ineke werken er twee ZZP-ers, waaronder zijn broer. Daarnaast zal vader Larry nog regelmatig aanwezig zijn.

Nederlands Record

Nicky van der Dussen was altijd een goede bowler. Hij was enorm fanatiek en trainde wel vier tot vijf dagen per week. Hij speelde met z’n maat uit Harderwijk, Johan Schuurkamp op hoog niveau veel toernooien en heeft nog steeds het Nederlands record (570 punten) voor koppels sinds juli 2018 in handen. ,,Dat was tijdens het NK Bowlen in de hoogste klasse. Wel super, ja. We gooiden allebei negen Strikes op een rij, daarna twee keer een Spare en vervolgens als laatste weer een Strike: dus 570 punten!’’ Ineke Tomassen werkte bij de Thuiszorg. ,,Ik vond het in het begin wel lastig om dit los te laten, maar het omgaan met mensen zal ik ook in de zaak blijven doen. Dus dat maakte het voor mij wel makkelijker om die stap te nemen.”

Actie

De heropening van de winkel is zogezegd op zaterdag 26 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Tolweg 2D. Voor klanten zal er een openingsactie zijn op raamdecoratie.