Win een rondvlucht over je (t)huis

ERMELO - Op woensdag 4 oktober gaat de 69e editie van de Kinderboekenweek van start! Dit jaar met het mooie thema ‘bij mij thuis’. Thuis is voor iedereen anders en overal verschillend. Door elkaar over ‘bij mij thuis’ te vertellen, begrijpen we elkaar beter. 

Op scholen, in de bibliotheek en bij de boekwinkels is er komende week veel aandacht voor de Kinderboekenweek die duurt tot en met 15 oktober.  Zo is er traditiegetrouw het Kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste magie. Op zaterdag 7 oktober is de theatervoorstelling van Brillekip in het Huis van Ermelo. 

Voorleesfeestje

Op zaterdag 14 oktober is er in de boekwinkel van Riemer&Walinga een voorleesfeestje van Cindy Pieters. Ze leest dan vrolijk voor uit haar spiksplinternieuwe prentenboek Ik zag een kikker. En de boekwinkeleigenaren hebben natuurlijk ook doorlopend een Kinderboekenweek speurtocht.

Rondvlucht

Elise Walinga: ,,Heb je het ook al gehoord? Van Boefje Nooitgenoeg? Nee?!? Nou... dit stond laatst in de krant: BOEKENBOEF ACTIEF IN GELDERLAND.
Sinds dit voorjaar is er een bijzondere inbreker actief in Gelderland. Politiechef O.P. Pakker uit Boeiendam staat voor een raadsel: Deze inbreker laat geld, sieraden, dure tv-schermen en smartphones liggen en gapt alleen boeken mee! Dat heb ik in al die jaren dat ik politieagent ben nog nooit gezien! En hij heeft al bij zoveel huizen ingebroken, dat hij zelfs al een bijnaam heeft gekregen: Boefje Nooitgenoeg. De zaak kwam aan het licht toen een Boekverkooper uit Ermelo steeds meer gekke verhalen van klanten hoorde. Ze schakelde hierop de politie in, die tot op heden nog geen spoor van de dief heeft gevonden. En dit jaar is er dus niet alleen voor iedereen die mee doet een leuk klein prijsje, maar maak je ook kans op één van de twee superprijzen!" Alle bovenbouwers die komen speuren, maken kans op een rondvlucht over de Veluwe. Ja, echt waar! En alle onderbouwers maken kans op een cadeaukaart van de boekwinkel van €100!!
Walinga: ,,Tot tijdens de Kinderboekenweek dus maar!?! Kun je gelijk een mooi boek voor jezelf uitzoeken! Want je spaart niet alleen mee voor school, maar krijgt van ons ook nog een kinderboekenweekgeschenk cadeau."