Veel extra activiteiten in de Herfstvakantie

ERMELO/ HARDERWIJK - Monkey Town opent op 16 oktober na een lange aanloop de deuren in het voormalige pand van Praxis nabij de rotonde die de Verkeersweg en Stationslaan koppelt. De vestiging is de eerste locatie van Monkey Town in de directe omgeving van Ermelo.

Monkey Town is één van de grootste indoor speelparadijzen in de regio. Hierbij gaat volgens eigenaren Mark en Ingrid Berkouwer speciale aandacht uit naar de indeling van het gerenoveerde pand. ,,Door de vorm van het pand konden we naast het grote terras met het grote speeltoestel, een relatief afgeschermde peuterzone ontwikkelen. Bovendien geeft de ruimte ons de mogelijkheid om niet alleen reguliere stoelen voor ouders te plaatsen, maar ook loungestoelen neer te zetten.”

Extra activiteiten en evenementen

Het speelparadijs heeft een groot en modern speeltoestel, een peuterzone, een speciale gethematiseerd feestjesgedeelte en een lasergame-area. Lasergamen is gratis bij alle kinderfeestjes-arrangementen. Verder zet de vestiging in op evenementen, zoals Oehlie’s Foute Pyjama Party (16 december), en andere extra activiteiten.

Regionale functie

Monkey Town Harderwijk is het eerste volledig op zichzelf staande speelparadijs in Harderwijk en zal naar verwachting een regionale functie krijgen. Omliggende gemeenten beschikken namelijk niet over een speelparadijs. ,,Tel daarbij op dat wij op loopafstand van het station zitten, wij ook goed pers fiets bereikbaar zijn en een ruim en gratis parkeerterrein hebben en wij voorzien dat ook veel gasten uit de regio ons straks weten te vinden,” aldus de ondernemers.

Lang traject

Het vergunningstraject was er één van de lange adem voor de ondernemers. ,,Natuurlijk is het vervelend dat het allemaal zo lang moest duren, maar anderzijds heeft het ons de kans gegeven om het ontwerp nog verder te optimaliseren en alle kennis en ervaring van de ruim 50 andere Monkey Town vestigingen samen te brengen. Daarnaast hadden we ook wat vertraging in de bouw, door te late leveringen van materialen en onderdelen. Echter staat alles nu en zijn wij helemaal klaar voor de opening. We kunnen niet wachten om de kinderen uit Harderwijk, maar ook andere plaatsen zoals Ermelo, Nunspeet, Zeewolde en bijvoorbeeld Hierden te ontvangen.”