Mooie prijzen door lokaal te kopen

ERMELO – De eerste enthousiaste ondernemers en winkeliers hebben zich al gemeld voor deelname aan de Decemberacte van Pauwer. Samen met het Centrum Management Ermelo organiseren ze voor de vierde keer de Decemberactie. Vanaf zaterdag 18 november 2023 kan iedereen bij meer dan vijftig Ermelose ondernemers stempels krijgen om zo mee te dingen naar prachtige prijzen.

 

‘Met lokaal voor lokaal’, dat is het motto van deze Decemberactie. Immers, lokaal kopen wordt beloond. Bij aankoop van tien euro krijgt de klant een stempel en bij vijf stempels is de kaart al vol. Deze kaart is tevens het lotnummer. En tien euro is in deze tijd zo besteedt, want Sinterklaas staat voor de deur en die koopt graag lokaal. Het zijn immers de lokale ondernemers die het dorp aantrekkelijk maken. En evenementen, sponsoracties én de Sinterklaasintocht wordt mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers.

Lokale prijzen

,,Wij kopen uiteraard de prijzen ook bij de lokale ondernemers,'' vertelt Natalie Overkamp namens vereniging Pauwer. ,,En dat zijn, evenals voorgaande jaren, fantastische prijzen. Zo hadden we de afgelopen jaren prijzen als een minuut gratis winkelen bij de supermarkt, een iPhone, fashioncheques,lingeriebon, magnetron, Quooker, horeca- of kappersbon en zelfs Oudejaarsloten.'' De stempelactie start op zaterdag 18 november en duurt tot aan de Kerstmarkt op zaterdag 16 december.

Live trekking

Vanaf zaterdag 18 november zit op de winkeldeuren van de deelnemende winkeliers de, onderhand bekende, Pauwersticker. Deze winkeliers doen dus mee met de Decemberactie en delen stempels uit voor elke bestede tien euro. Overkamp: ,,De volle kaarten moet men wel goed bewaren tot 16 december, want dan kunnen ze ingezet worden op de gewenste prijzen.'' Op de Kerstmarkt staat er 's middags een kraam van Pauwer waarop de prijzen zijn uitgestald. In de bijbehorende box kan men dan de volle stempelkaart(en)deponeren. Om 16.00 uur volgt dan de live-trekking op het Pauwenplein. ,,Maar, mensen moeten niet vergeten hun naam en telefoonnummer op de kaart in te vullen, want de winnaars worden ter plekke gebeld dat ze een prijs gewonnen hebben. Wil je dus direct weten of je een prijs hebt gewonnen, kom dan zaterdag 16 december, om 16.00 uur naar het Pauwenplein''.