‘Scheelt veel tijd die we gebruiken om mensen nog beter te helpen’

ERMELO - Nog iedere week verwelkomt De Skischuur in Ermelo nieuwe klanten in het, op het eerste oog, kleine schuurtje. Eenmaal binnen valt de verbazing vaak van de gezichten af te lezen en klinkt het regelmatig ‘We wisten helemaal niet dat deze winkel zo groot is en dat jullie zoveel spullen hebben!’ En sinds deze zomer is de Skischuur weer verder geprofessionaliseerd. Met de komst van de nieuwe Montana Saphir onderhoudsmachine kunnen er nu 35 paar ski’s per uur geslepen en gewaxt worden met een voor Nederland uniek onderhoudsprogramma.

Familiebedrijf De Skischuur in Ermelo bestaat al bijna tien jaar. De winkel is ontstaan uit reisorganisatie G2 (opgericht in 1992). ,,Lang gebruikten we de ski’s en snowboards alleen voor onze eigen reizen. Maar sinds 2015 verkopen we alle ski’s en snowboards die we het jaar daarvoor voor de verhuur hebben ingekocht. Zo is er een uniek concept ontstaan. Iedereen die huurt krijgt nieuwe ski’s, snowboard en schoenen mee. Na één seizoen verkopen wij dit materiaal, waardoor we zeer goed tweedehands materiaal kunnen aanbieden aan mensen die graag hun eigen ski’s, snowboard en/of schoenen willen kopen,’’ aldus Hans Grevink, die samen met Marit en Steljos het familiebedrijf runt.

Zeven meter

De afgelopen jaren is de vraag naar wintersportreizen en dus ook wintersportmateriaal gegroeid. Elke ski of snowboard moet na een week verhuur weer een nieuwe servicebeurt hebben. Dit gebeurde voorheen met verschillende machines, waardoor het te veel tijd kostte. Grevink: ,,Om te kunnen groeien is deze machine noodzakelijk. Het scheelt veel tijd, waardoor we meer tijd overhouden om de klanten in de winkel nog beter te helpen. Ook kunnen we dit seizoen meer ski’s en snowboards verhuren. Want we verhuren niet alleen aan groepen, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht.’’ De Montana Saphir is een unieke machine in Nederland. Er bestaan wel soortgelijke onderhoudsmachines, maar door een speciale module kan de Skischuur ook een premium servicebeurt aanbieden. ,,Voor de gevorderde skiër of boarder kunnen we de kanten op een speciale manier slijpen zodat je nog meer grip hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om in het belag een VARIO structuur toe te passen voor nog meer glijvermogen,’’ aldus de gepassioneerde ondernemer.

Uitdaging

Het was nog wel een hele uitdaging om de machine die zeven meter lang is en twee meter breed in de huidige schuur te krijgen. Greving: ,,We hebben nog wel geprobeerd bij de gemeente om de schuur uit te bouwen. Maar dit was helaas niet mogelijk. Hierdoor werden we uitgedaagd in onze creativiteit en hebben we met dezelfde vierkante meters toch ruimte weten te maken voor deze machine. Het kon ook niet anders, want de machine was tijdens de vergunningsaanvraag al gekocht. Het plaatsen van de machine had ook nog aardig wat voeten in de aarde. Zo moest de poort verwijderd worden en ook de kozijnen van de skischuur. Maar het is gelukt en we zijn er nu al super blij mee.’’

Uitbreiden

Met de komst van deze nieuwe machine mag het duidelijk zijn dat De Skischuur graag wil uitbreiden in het onderhoud. ,,Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor onderhoud. Daarnaast zetten we ook in op meer verhuur. Je kunt als bedrijf, maar zeker ook als particulier bij ons komen huren. Huren bij ons is een stuk voordeliger dan op de meeste plekken in de populaire skigebieden. Daarnaast scheelt het ook veel tijd en kun je na aankomst op de bestemming gelijk de piste op.’’ Wie nieuwsgierig geworden naar de mooie machine en het materiaal kan iedere donderdag, vrijdag en zaterdag langskomen tussen 10.00 en 17.00 uur. Of neem een kijkje op www.skischuur.nl Wie langs komt in november krijgt tijdelijk 20% korting op alle onderhoudsbeurten.