Groter pand en ook uitbreiding assortiment

ERMELO - Dierenspeciaalzaak Pet’s Place, nu nog gevestigd aan de dokter Holtropstraat 130 gaat verhuizen. Het bedrijf neemt medio of eind februari 2024 haar intrek in het voormalige pand van Big Bazar aan Branderskamp 6.

In september werd al aangekondigd dat de ‘een na de andere Big Bazarvestiging’ ging sluiten. Begin november werd het faillissement uitgesproken en sloot dus ook de winkel in Ermelo. Na een korte uitverkoop werd de inboedel van de winkel in Ermelo geveild. Op de internationale veiling bracht het echter niet meer op dan € 831,00! De winkel van zo’n 400 m2 oppervlakte kwam vrij en binnen Pet’s Place werd besloten om de huidige winkel in te ruilen voor de grotere winkel in De Verbinding.

IJsvogel Retail

Winkelketen Pet’s Place heeft zo’n 175 filialen waarvan er zo’n vijftig frachisewinkels zijn. Ook de winkel in Ermelo is een franchise. De winkelketen van eigenaar IJsvogel Retail heeft zo’n 1600 medewerkers in dienst en meer dan 18.000 producten op voorraad. De oorsprong van deze winkelketen lag bij de Boerenbond. In 1992 veranderde de naam in Pet’s Place en IJsvogel Retail nam het over in 2001.

Uitbreiding

De Ermelose dierenspeciaalzaak Pet’s Place is al zo’n 24 jaar gevestigd aan de dokter Holtropstraat. Het is een pand van zo’n 250 m2 winkelruimte en wat magazijnruimte. ,,Het pand is met haar 400 m2 een stuk groter dan ons huidige pand en er is ook veel meer parkeerruimte voor de deur,’’ vertelt bedrijfsleider Dimario van Soolingen. ,,Uiteraard gaan wij het assortiment uitbreiden en updaten, geheel volgens de nieuwe winkelrichtlijnen.