'Hier kunnen mensen terecht voor iets aparts'

ERMELO – Dafina bloemen & zo ademt een en al kerstsfeer uit. De ondernemers houden van de feestelijke sfeer van de kerstdagen en wilden graag de gloednieuwe winkel feestelijk ombouwen. ,,We hebben hier ook prachtig de ruimte om flink uit te pakken,” vertelt Zaïm Shabani enthousiast. ,,Je kunt bij ons nu ook terecht voor mooie decembercadeaus.”

Sinterklaas heeft het land weer verlaten en dat geeft ruimte voor kerstbomen en ornamenten. Hoe dichter bij de feestdagen, hoe meer het kriebelt bij Shabani en zijn vrouw Cris. Zij is degene die zorgt voor de kerststukken en de boeketten. ,,Ik ben altijd liefhebber geweest van Kerst, al sinds mijn jeugdjaren,” vertelt Cris. Hoe leuk was het om als kind de boom te versieren!” Nu heeft het ondernemersduo de winkel vol liggen met schitterende ballen en andere decoratie. Ook hebben ze een eigen lijn in kerstkaarten. ,,Hier kunnen mensen terecht voor iets aparts.”

Uitgebreid

Bloemenzaak Dafina was tot voor kort gevestigd aan de Horsterweg, maar vond uiteindelijk een veel betere locatie middenin het centrum, aan de Stationsstraat 89-E. ,,En we zijn inmiddels ook méér dan een bloemenzaak,” vertellen Cris en Zaim Shabani. ,,De collectie is enorm uitgebreid met woondecoratie en kleurrijke kunstobjecten van glas.” Drie jaar geleden begon het ondernemersduo de bloemenwinkel. ,,Het was niet de makkelijkste tijd vanwege corona en de hoge energieprijzen, maar inmiddels hebben veel klanten de weg naar onze winkel gevonden.” Dafina is gegroeid in vierkante meters. ,,En het is vooral ook nog mooier,” zegt Zaim enthousiast. Naast het toevoegen van geur, kleur en groen aan het huis wil hij zo duurzaam mogelijk ondernemen, met groene stroom en natuurlijke materialen. ,,We willen goed voor de aarde zorgen en daarmee voor toekomstige generaties. We hebben samen de aarde vervuild en willen haar ook graag een beetje opruimen,” aldus Shabani. Naast bloemen en cadeaus is Dafina ook het adres voor rouw- en trouwboeketten. www.bloemenzaakdafina.nl