Een echte FatBike, vetste prijs ooit

ERMELO – Tijdens de Decemberactie die door vereniging Pauwer en het CentrumManagement Ermelo werd georganiseerd konden klanten bij ruim vijftig Ermelose winkels, stempels sparen. Volle spaarkaarten konden vervolgens worden ingezet op dertien verschillende prijzen ter waarde van zo’n vierduizend euro. Zaterdag 16 december vond aan het einde van de Kerstmarkt, op het Pauwenplein de prijsuitreiking plaats.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur konden mensen hun volgespaarde spaarkaarten inleveren bij de prijs van hun voorkeur. Sommigen spreiden de kansen door in elke prijsbox een of meerdere kaarten te doen, anderen zetten alles in op een prijs. Er werden ruim 15.000 kaarten ingeleverd. De meeste kaarten werden ingezet op de kledingcheque, de giftcard van De Struukakkers en natuurlijk de hoofdprijs: de vette Fatbike twv € 1750,00. Om 16.00 uur werden de winnende prijzen getrokken, uit elke prijsbox werd een kaart getrokken door advocaat Angelique Verweij (‘Ik ben de enige die vanwege mijn beroep altijd partijdig is…’). Er waren veel mensen aanwezig, maar helaas waren de meeste winnaars weer naar huis gegaan. Zo ook de winnaar van de Fatbike: Ilonka Klumpenaar uit Harderwijk. Echter, na een telefoontje van de organisatie kwam ze met haar man snel uit Harderwijk terug naar Ermelo en kon daar haar vette fiets in ontvangst nemen. En… natuurlijk op de fiets naar huis.

Ondernemers

De organisatie had ook dit jaar weer prachtige prijzen geregeld. Zo kon men een luxe dames- én herenhorloge winnen, een staatslot, tuinbon, ski- of snowboardlessen, schaatsen op de ijsbaan van IJs in Ermelo, een prachtige zonnebril, een vuurwerkpakket en natuurlijk ontbraken de knip-, kleding- en lekkerbonnen niet. Een andere geliefde prijs is ook dit jaar weer het ‘een minuut gratis winkelen’ bij Supermarkt Plus Berntsen. Met de winnaar van Roo wordt een dezer dagen een afspraak gemaakt om de prijs ‘in te lossen’. Er werden meer dan 15.000 volle stempelkaarten ingeleverd. ,,Een rekensommetje,’’ aldus Natalie Overkamp van de Vereniging Pauwer. ,,Voor elke volle kaart werd voor vijftig euro aan boodschappen gedaan bij een van de deelnemende, lokale winkeliers. Die 15.000 kaarten vertegenwoordigen dus een waarde van 750.000 euro! En dan rekenen we de halfvolle kaarten of de vergeten stempels niet mee, want dan wordt het bedrag nog hoger. Een flink bedrag wat ten goede komt aan de Ermelose economie. En dat in vier weken...! Iets om trots op te zijn, want daar doen we het immers voor.’’ De prijzen werden door Pauwer uiteraard gekocht bij lokale ondernemers.