Kinderkledingzaak verdwijnt uit de winkelstraat  

ERMELO – Ze sluit na 21 jaar de deuren van haar kinderkledingzaak That’s It. Ondernemer Ditty Jansen is teleurgesteld. Ze beleefde jaren lang plezier aan haar werk, de blije gezichten als kinderen hun nieuwe outfitjes hadden gevonden. That’s It verkoopt kleding van baby’s tot jongvolwassenen.

Jansen zat met haar winkel op verschillende locaties. Vaak had ze ook een outlet. Tien jaar geleden opende ze ook een That’s It Teens. ,,Ondernemen is dingen uitproberen,” vertelt ze. Ditty Jansen denkt terug aan mooie jaren. Ook aan de steun die ze ondervond in coronatijd. Toch lijken mensen steeds vaker uit te wijken naar internet met als gevolg dat de winkels nauwelijks rendabel zijn. ,,Dat maakt het niet leuk om te ondernemen. Ik doe het juist voor de mensen!" 

Nunspeet

Eind vorig jaar besloot de Ermelose ondernemer een winkel in Nunspeet te openen. Deze nieuwe That’s It wordt druk bezocht. ,,In Nunspeet zit ik middenin het centrum en komen mensen vaker naar de lokale winkels.” Ze betreurt het dat in Ermelo het publiek wegbleef. ,,Ik voel me in die zin niet gewaardeerd.” Jansen begrijpt niet waarom mensen zo makkelijk online winkelen. Het lijkt misschien handig. Binnen 24 uur heb je het item al in huis. ,,Maar kleding wil je toch voelen en passen,” vult ze aan. Maar mensen bestellen kleding gewoon in drie verschillende maten en sturen wat ze niet mooi vinden weer terug. Al dat retourneren heeft echter ook een keerzijde: namelijk de gigantische impact die het heeft op het milieu.

Loslaten

Ditty Jansen moet loslaten wat ze graag had behouden. In de winkel houdt ze nu uitverkoop (outlet). ,,We zijn open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Ook hebben we de outlet bij FC Horst op 3 april!” En That’s It Ermelo blijft nog open tot en met de Meivakantie. ,,We bekijken het daarna per week. Het is namelijk ook lastig om personeel te krijgen en zelf sta ik nu in Nunspeet.” That’s It in Nunspeet is gevestigd aan de Markt 7. Ook blijft de webwinkel nog actief. www.thats-itkinderkleding.nl