St vd Brink neemt gerenommeerd transportbedrijf uit Harkema over

ERMELO - Transportbedrijf St vd Brink kondigt met trots de overname van Land Transport in Harkema aan. De officiële ondertekening van de overname vond plaats op vrijdag 5 juli 2024. De overname, die met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 plaatsvindt, markeert een mijlpaal in de groei en diversificatie van deze Ermelose organisatie.

,,Land Transport, een gerenommeerd transportbedrijf in Harkema, kwam op ons pad en het gevoel was direct goed. Het Friese bedrijf heeft 50 medewerkers, 40 trekkende eenheden en dagelijks 10 charters op de weg," vertelt algemeen directeur Alex van den Brink. Eigenaresse van Land Transport Hennie Dijkstra is blij dat Land Transport in goede handen terechtkomt. ,,St vd Brink heeft een goede naam in de markt en dit beeld werd bevestigd door Bremer Transport met wie we al geruime tijd samenwerken."

Samen vooruit

Nadat het besluit was genomen dat het de juiste tijd is om Land Transport over te dragen, viel de keuze dus op de Ermelose organisatie. ,,Land Transport verdient het om in goede handen terecht te komen en daarom benaderde ik Alex van den Brink. Ik ben erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen en dat ik verbonden blijf aan Land Transport. Hier zal ik mede verantwoordelijk blijven voor de commerciële activiteiten en het relatiebeheer,” aldus Hennie Dijkstra. De overname van Land Transport is een strategische keuze die past binnen de groeistrategie van St vd Brink. ,,Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking en zien de integratie van Land Transport én de extra locatie in Harkema als een mooie uitbreiding van onze activiteiten. Samen kunnen we onze klanten nog beter bedienen en nieuwe kansen benutten. Bovendien verstevigt dit onze positie in het noorden van Nederland waar we ook met onze onderneming Bremer Transport gevestigd zijn,” aldus Alex van den Brink.

Versteviging positie

Met Land Transport als onderdeel van de St vd Brink Groep ontstaan er mogelijkheden om het dienstenpakket binnen bouwtransport en geconditioneerd vervoer verder uit te breiden en te optimaliseren. De gezamenlijke expertise en ervaring van beide bedrijven, oftewel de krachtenbundeling, verstevigt de positie in de markt. Land Transport, gevestigd in Harkema, is van oudsher een familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar in de transportsector. Met een toegewijd team van vijftig ervaren medewerkers en een moderne vloot van 105 transporteenheden biedt Land een breed scala aan transportdiensten aan in de bouwsector en geconditioneerd vervoer. Het bedrijf staat bekend om haar betrouwbaarheid, service en kwaliteit dat zich uit in een goede reputatie.