't Jagersnest wint hoofdprijs in eerste jaar

ERMELO – Voldoende olie, een pan op temperatuur en het juiste beslag. Dat zijn volgens Gillian Wilkens de cruciale elementen voor de beste pannenkoek. En zij kan het weten want de 21-jarige is sinds vorige week Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken. Ze was de jongste deelnemer aan het NK dat gehouden werd op de Horecava in Amsterdam. Daar vertegenwoordigde ze ’t Jagersnest, het Ermelose pannenkoekenhuis aan de Drieërweg.

,,We kregen de uitnodiging om mee te doen van de firma Koopmans,” vertelt eigenares Annet van den Broek. Het restaurant maakt deel uit van de VDB Recreatiegroep en opende in mei 2014 haar deuren. Van den Broek kijkt terug op een goed seizoen. ,,Maar als je net begint, verwacht je niet direct een eerste plaats te halen.”

Spontaan

Wilkens studeert vrijetijdsmanagement en is al jaren kind aan huis bij de familie Van den Broek. Op haar 14e begon ze in de keuken. ,,Als afwashulp,” lacht de bescheiden kok. Inmiddels heeft ze haar draai achter het fornuis gevonden. ,,Ik hou van experimenteren met smaken,” vertelt ze. De winnende MarshmallowStrawberrypannenkoek is spontaan ontstaan. Dat deze vooral ook bij kinderen in de smaak valt, verbaast Wilkens niet. ,,Het is met opgeklopt eiwit en poedersuiker heerlijk zoet.” ’t Jagersnest won dan ook niet alleen de prijs van de vakjury, ook de twee meiden van de kinderjury kozen unaniem voor de pannenkoek van Wilkens. ,,Ik wilde heel graag dat Gillian met de wedstrijd meedeed,” vertelt Annet van den Broek. ,,Zij is zo secuur. Bij haar klopt altijd alles.” De kok glimlacht. Toch verliep de competitie in Amsterdam in haar ogen niet vlekkeloos. ,,Het gooien van de pannenkoeken gaat altijd prima, maar juist in de finale viel deze half uit de pan.” Het veroorzaakte een breukje, maar door de topping die er bovenop kwam, was dit niet meer zichtbaar. ,,Gillian bleef ogenschijnlijk rustig, zoals gewoonlijk,” vult Van den Broek aan. ,,Dat doet ze ook als het in het restaurant druk is. Gillian houdt haar eigen tempo.” In het hoogseizoen bakt de Nederlands kampioen meer dan honderd pannenkoeken op een dag. ,,Daarnaast hebben we nog een gewone kaart,” lacht ze.

Valentijnspannenkoek

’t Jagersnest timmert flink aan de weg. Men merkt dat vooral gezinnen met kinderen de weg al hebben gevonden naar het restaurant dat middenin de bossen zit. ,,Je kunt hier met het hele gezin eten tegen een normale prijs,” aldus Van den Broek. Het is een bedrijf dat zichzelf continue blijft ontwikkelen. Wilkens is druk bezig met de voorbereidingen van een speciale Valentijnspannenkoek. ,,Rood en hartjes, dat zijn de kaders. En natuurlijk moet het lekker worden,” weet de kok. Zelf houdt ze toch het liefst van een pannenkoek met spek en kaas. Dat zijn de reguliere ingrediënten die altijd op de kaart zullen blijven. ,,Sommige mensen houden nou eenmaal van een klassieke pannenkoek. Dat moet kunnen. Maar voor mij is er niets dat niet op een pannenkoek zou passen.”
Of Wilkens volgend jaar haar titel zal verdedigen is nog niet bekend. ,,Het is een mooi promotiemiddel voor je restaurant,” zegt Van den Broek. ,,Maar die kans moet je ook een ander gunnen.” Wie meer informatie wil over de mogelijkheden van ’t Jagersnest kan bellen met: 0341560214 of kijken op www.tjagersnest.nl.