Meeste medewerkers behouden baan

ERMELO – Vorige maand werd het Ermelose bedrijf Van Panhuis Installatietechnieken, onderdeel van de Top Installatiegroep, failliet verklaard. Curator Michel Janssen liet de medewerkers doorwerken om de kans op een doorstart te vergroten. Met succes want de doorstart voor de Top Installatiegroep is vandaag een feit. Het bedrijf draait weer op volle toeren. Een groot deel van de medewerkers behoudt zijn baan.


De Top Installatiegroep heeft een vervelende periode achter de rug. Het faillissement had met name te maken met faillissementen die het bedrijf zelf kreeg te verduren en daar bovenop het verlies dat werd geleden op een aantal belangrijke projecten. Samengaand met de moeilijke markt werd dit uiteindelijk een onmogelijke opgave, waardoor het bedrijf haar eigen faillissement wel moest aanvragen bij de rechtbank.
De directeur is blij met de doorstart. ,,We hebben hard gevochten om het totale bedrijf overeind te houden. Het was en is een mooi bedrijf. Dat blijkt ook wel uit de vele biedingen die gedaan werden richting de curator. We zijn werkelijk heel blij dat wij de bedrijven weer terug hebben, en zijn met heel veel vertrouwen weer begonnen met een zeer gemotiveerd team."

Afgeslankt

In iets afgeslankte vorm gaat de Top Installatiegroep verder. Van Panhuis Installatietechniek, de totaalinstallateur is gericht op nieuwbouwprojecten. ,,We zijn na de doorstart Van Panhuis International, maar gaan gedurende dit jaar ons ook richten op de lokale, zakelijke markt van Ermelo en omgeving,” vertelt Klaas Kamphorst van de Ermelose vestiging. Ondanks deze moeilijke en vervelende periode kijken ze graag vooruit. ,,We richten ons op de toekomst. Als totaalinstallateur gaan we voor: eerlijke handel, oog voor duurzaamheid, zeggen wat je doet en doen wat je zegt."