Complete zorg onder één dak

ERMELO - In de zorg is veel aandacht voor preventie en een goede leefstijl. Beweegprogramma’s voor patiënten met aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD en hart- en vaatziekten, hebben als doel hun actieve leefstijl te bevorderen en de mate van fitheid te verhogen. Ook in Ermelo worden door initiatieven als Overgewicht XXL en JOGG (Jeugd op Gezond Gewicht) mensen bewust(er) gemaakt van het belang van gezonde voeding en verantwoord bewegen.

Het Gezondheidscentrum Ermelo speelt hierop in en bundelt haar krachten om onder andere de zorg voor patiënten met (pre-)diabetes en hart- en vaatziekten, maar ook voor GGZ- en oncologische patiënten te optimaliseren. Deze ontwikkelingen hebben er mede voor gezorgd dat het Gezondheidscentrum Ermelo haar dienstverlening uitbreidt met de discipline diëtetiek. Henka Spriensma is vanaf woensdag 13 mei, één dag in de week, aanwezig in het gezondheidscentrum. De komst van een diëtiste, die zich zal vestigen in de praktijk van Fysio-Ermelo Prins & Staal, versterkt de onderlinge samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum. Door nauw overleg tussen de huisarts, fysiotherapeut, diëtiste en/of apotheek zijn patiënten verzekerd van een zo optimaal mogelijke behandeling en kan hun gezondheid goed in de gaten worden gehouden. Bij aandoeningen als diabetes mellitus, astma, COPD, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, maag-, darm- en leveraandoeningen, reumatische klachten, brandwonden, maar ook na een operatie, speelt voeding een belangrijke rol om een zo prettig en gezond mogelijk leven te leiden. Een diëtiste kan, met haar expertise op het gebied van voeding en diëten, de patiënten begeleiden om het doel op een zo makkelijk mogelijke en verantwoorde manier te bereiken.

Voedingsadvies op maat

Samen met diëtiste Henka Spriensma brengt ze de eetgewoonten in kaart, waarna zij de patiënte voorziet van professioneel advies. Rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden, individuele wensen, (geloofs-) overtuiging en leefwijze, ontstaat een voedingsadvies op maat. De huidige leefwijze wordt vervolgens stap voor stap aangepast, zodat een gezond voedingspatroon ontstaat waarbij men zich goed voelt. De diëtiste maakt, evenals fysiotherapiepraktijk Fysio-Ermelo Prins & Staal, deel uit van de paramedische zorggroep FleGel. Zorggroep FleGel werkt nauw samen met het ziekenhuis St.Jansdal en de Huisartsen Coöperatie Medicamus. De huisartsen in het gezondheidscentrum zijn aangesloten bij Medicamus. Daardoor bent u als patiënt gegarandeerd van de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. Natuurlijk staat het u als patiënt het te allen tijde vrij te kiezen voor een zorgverlener naar keuze, ook als deze buiten het gezondheidscentrum werkzaam is.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt per jaar drie uur vergoed voor een diëtist. Wie een aanvullende verzekering heeft, krijgt wellicht extra consulten vergoed. Raadpleeg depolisvoorwaarden voor de exacte dekking. Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met diëtiste Henka Spriensma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 22658561.