Veel belangstelling voor nieuwe hobbywinkel

ERMELO – Ruim voordat Bea Westerhoff zaterdag de deur van haar nieuwe winkel in de Stationsstraat 125 opende, stond er al een rij mensen te wachten. Iedereen was benieuwd hoe de nieuwe Crea by Bea eruit zou zien.

Het was dan ook een drukte van belang. Temeer omdat er ook een Meet&Greet met Yvonne Creations en demonstraties van Martine Bosman waren. De dames hadden doorlopend heel veel belangstelling. Maar waar het vooral om draaide was de nieuwe winkel. ,,We hebben tot middenin de nacht doorgewerkt om alles klaar te krijgen,” vertelde Bea Westerhoff, trots op haar kinderen en haar man die haar enorm hebben geholpen.

Plezier

Het is een enorme hobbywinkel geworden waar het scala aan hobbyproducten mooi is uitgestald. Ruim van opzet. Klanten zijn er van jong tot oud. ,,Ik had vanmorgen een blinde mevrouw die van alles aan mij vroeg. Hoe de 3D kaarten en doosjes eruit zien,” vertelt Martine Bosman enthousiast. ,,Het is bijzonder dat er veel mensen komen die op een of andere manier een beperking hebben, maar plezier beleven aan hun hobby.” Ondertussen wordt er aan het Rad van Avontuur gedraaid om korting te verdienen. ,,Een openingscadeautje,” zegt Westerhoff. Trots loopt ze door haar nieuwe winkel en ziet dat er al een aantal producten zijn uitverkocht. ,,Ik moet volgende week weer snel aanvullen,” lacht ze.

Mannen

Verhoudingsgewijs zijn er meer vrouwen dan mannen in de winkel. De mannen die er zijn, komen met hun partner mee. ,,Misschien moet er nog een mannenhoek gemaakt worden,” zegt Joop Draaisma. Hij wacht geduldig tot zijn vrouw alles gevonden heeft. Een andere man laat trots foto’s van de creaties zien die zijn vrouw heeft gemaakt. ,,Voor mijn kleinzoon die nu naar school gaat, als traktatie.” Maar ook een foto van twee gehaakte knuffels in trouwkleding. ,,Voor als onze zoon gaat trouwen,” lacht hij trots.
Bij Crea by Bea is alles te vinden voor het maken van sieraden, katoen, wol, lint, 3D- en scrapartikelen en ingrediënten voor een eigen zeep. Maar ook het adres voor cadeautjes. De nieuwe winkel heeft ook nieuwe openingstijden en klanten kunnen er vijf dagen in de week terecht. www.creabybea.nl