Tijssens droom komt uit

ERMELO – De 28-jarige Dennis Tijssen uit Heerde heeft sinds deze week de viswinkel Veluwe Vis overgenomen. Samen met zijn vriendin Nienke Rietberg zet hij het moderne concept van Loek en Corinne van Twillert voort.

De sfeervolle winkel in de Stationsstraat onderscheidt zich door een trendy en industriële uitstraling. ,,Maar voor mij is de kwaliteit het belangrijkst,” zegt Tijssen. Hij heeft ruim tien jaar ervaring in de visbranche en een eigen winkel was altijd al een droom. ,,Ik ben afgestudeerd in de transport en logistiek, maar wist al gauw dat dat niks voor mij was. Via familie belandde ik in de viswereld.” Tijssen heeft enorm respect voor het echtpaar Van Twillert en de manier hoe ze de winkel in Ermelo hebben opgezet. ,,Het is belangrijk om samen met het team onze draai te vinden, de klanten te leren kennen en dan langzaam uitbouwen.” Overigens helpt Corinne van Twillert nog mee op piekmomenten. Ze vindt het contact met klanten ontzettend leuk en wil dit dan ook langzaam afbouwen.

Iedere dag vers

Tijssen valt bij wijze van spreken met zijn neus in de mosselen, een echt seizoensgerecht. Het is een draaiend bedrijf. Veluwe Vis heeft een zeer gevarieerd aanbod van visgerechten: roerbakgerechten, salades, smulpakketjes, ovengerechten, wraps, surf&turf, paella en bami. Alle gerechten worden in de eigen keuken bereidt. Natuurlijk is er iedere dag verse vis. ,,We hebben gisteren met de braderie onze vuurdoop gehad. Dat was erg leuk,” vertelt de nieuwe eigenaar. Hij is trots op de zaak, maar moet nog veel ontdekken. ,,Dat is logisch. Hier gaat het net weer anders dan hoe ik het gewend was. Dat geeft niet.” Tijssen moet gelijk vol aan de bak met Proef&Beleef aanstaande zaterdag op de agenda. Veel Ermeloërs, maar ook vakantiegasten weten de weg naar de viswinkel wel te vinden. Want bij Veluwe Vis kan men terecht voor een bakje kibbeling, maar ook kan men aan de kleurrijke tafels plaatsnemen voor de menugerechten.