Nieuwste audiotechnologie uit Ermelo

ERMELO – Maandagmiddag stapte de bekende pianist Jan Vayne de showroom van Content Orgels in Ermelo binnen om de nieuwste technologie op orgelgebied te testen. Content Orgels heeft een toepassing ontwikkeld op het gebied van streaming audiotechnologie.

Steeds meer (amateur)organisten gaan over tot de uitbreiding van hun bestaande orgel of de aanschaf van een - al dan niet geheel op maat gemaakt - orgel, waardoor ze in staat worden gesteld om het geluid van (historische) orgels natuurgetrouw in hun eigen omgeving te ervaren. Voor de Ermelose orgelfabrikanten opent hiermee een geheel nieuwe wereld met mogelijkheden die zich slechts laten raden. Content Orgels heeft altijd een leidende positie gehad op het gebied van de geluidsproductie van elektronische en digitale orgels. ,,Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. Wij zijn blij nu te kunnen melden dat we een nauwe samenwerking zijn aangegaan met Vayne Audio BV, producent van de meest geavanceerde geluidssystemen van dit moment,” vertelt Gerco Foppen, directeur van Content Orgels. Vayne Audio BV is specialist op het gebied van audio-oplossingen voor streaming audio toepassingen en heeft specifiek voor de orgelmarkt een aantal high-end audioproducten ontwikkeld die thans tot de absolute top van de audiowereld behoren.

Akoestiek

Jan Vayne demonstreerde maandag de mogelijkheden van de nieuwe technieken. Dealers waren uit het hele land gekomen om te luisteren. ,,Wat heeft nu je voorkeur, een piano of een orgel,” vroeg een orgelverkoper aan Vayne. De vervent pianist uit Kampen vertelde dat sinds hij een orgel in zijn eigen kerk (hij kocht de Doopsgezinde kerk in 2006) geplaatst heeft, hij dit instrument enorm is gaan waarderen. Vayne nodigde de man uit om eens bij hem te komen luisteren. ,,De akoestiek….” De klankbeleving was, is en blijft natuurlijk altijd de belangrijkste indicator voor de kwaliteit van een huiskamer- of kerkorgel. Content Orgels wil op dat terrein ook geen enkele concessie doen en haar klanten van het beste blijven voorzien, waarbij de prijs-kwaliteitsverhouding maximaal geborgd moet blijven. ,,Het onderscheidend vermogen van onze audio-oplossingen wordt veroorzaakt door de toepassing van volledig op elkaar afgestemde en zeer hoogwaardige componenten die zijn ontwikkeld en vooralsnog grotendeels met de hand worden vervaardigd door specialisten.” Daarbij wordt gebruik gemaakt van een geheel eigen geluidsprotocol, waardoor de toepassing van een (standaard) geluidskaart volledig achterhaald is. ,,Dit protocol is I2S en voorziet in een geluidsvoortbrenging van ongekend hoge kwaliteit, waardoor onze orgels zich in het topsegment van de markt bevinden.”

Cathedral

Ook voor kerken, zalen, aula's, scholen en tehuizen heeft Content Orgels een betaalbare alternatief voor de aanschaf van een nieuw orgel of uitbreiding van een bestaand (mechanisch) orgel. Foppen: ,,Met onze Cathedral serie zijn wij in staat om het geluid van historische instrumenten op een 100% eerlijke manier en niet van het origineel te onderscheiden wijze weer te geven. Draagkracht van het geluid wordt gegarandeerd door de modulaire opbouw van onze systemen. Voor elke ruimte wordt een passende configuratie gebouwd, tegen een fractie van de kosten voor aanschaf en onderhoud van een mechanisch instrument.” www.contentorgels.nl