De Herbergier vordert gestaag

ERMELO – Herbergiers Albert en Marjan van Noort wonen inmiddels met hun kinderen in Ermelo. Het is voor hen een stuk eenvoudiger om van hieruit zaken voor hun kleinschalige zorgcomplex voor dementerenden, De Herbergier te regelen en te coördineren.

De bouw van het karakteristieke pand aan de Stationsstraat ligt goed op schema. ,,Nu je aan de achterkant ziet dat het is opgemetseld, zie je toch meer hoe de muren speels verspringen en dat het niet zo plat is als op de foto,’’ zegt Marjan van Noort. Het echtpaar is erg druk. Er moet immers veel, heel veel geregeld worden. Hoe gaat de inrichting er uitzien, welke kleuren worden er gebruikt, welke sfeer moeten de ruimten hebben? Allemaal vragen waar de nieuwe ondernemers zich de komende tijd mee bezig zullen houden. ,,We zijn ons nog aan het oriënteren op een bureau voor projectinrichting, die ons kan helpen met de inrichting. We hebben al wat lijntjes uitliggen,’’ vertelt Albert van Noort. ,,Maar ook moeten we op zoek naar personeel.’’ Marjan van Noort vult aan: ,,En de kennismakingsgesprekken met onze toekomstige bewoners, neemt ook heel veel tijd. Maar het is zo leuk. Het is voor ons de periode waarin we de mensen leren kennen in hun thuisomgeving. Maar voor de mensen zelf is het ook een periode waarin ze ons leren kennen. Heel waardevol, dus. En dan is het niet erg om daar veel tijd in te stoppen.’’

Website

De website van De Herbergier is klaar, alleen de finishing touch nog. Van Noort: ,,We willen nog foto’s van het oude pand van Taxi Bakker, en de sloop ervan, op gaan zetten. Dat is toch een stuk geschiedenis die we niet willen weg laten. Een soort van respect naar de familie Bakker, zeg maar.’’ Ook foto’s van de bouw komen op de site. ,,En natuurlijk de aanmeldingsformulieren, de vacatures en andere informatie die van belang is,’’ geeft Marjan van Noort aan. ,,We hebben ook daaraan nog wel even werk.’’ De beide herbergiers zijn ook al bezig met het zoeken naar personeel. Van Noort: ,,De meeste Herbergiers draaien met zo’n 20-25 man personeel, dat is dan 12 tot 13 FTE, dus veel parttimers. Dat is ook ons uitgangspunt.’’ De vacatures komen in het najaar op de site te staan. Het echtpaar is er nog niet uit of ze ook een kok willen aanstellen. Aan de ene kant geeft dit voordelen. ,,Maar dan wel een kok die lekkere gezonde maaltijden kan maken, liefst van lokale ondernemers. En het zou mooi zijn als hij of zij dan de bewoners gaat betrekken bij de voorbereiding of bij het koken zelf.’’ En zo hebben de beide enthousiaste ondernemers heel veel ideeën over hoe zij straks de zorginstelling willen gaan runnen. ,,Zet er nog maar even bij dat lokale ondernemers, op het gebied van pure voeding, contact met ons kunnen opnemen,’’ lacht Albert van Noort.