Nationale Kringloopdag met taxateurs

ERMELO - Zaterdag 3 oktober viert kringloopwinkel De Zaak van Ermelo de landelijke en jaarlijks terugkerende Nationale Kringloopdag. Tijdens deze dag vinden er diverse activiteiten plaats in en om de kringloopwinkel aan de Stationsstraat 10.

Jaarlijks verwerkt de gehele kringloopbranche circa 120 miljoen kilo goederen en daar zitten heel veel onontdekte en bijzondere schatten tussen! Zo’n ‘schat’ hoeft niet persé geld waard te zijn, maar kan net zo goed een emotionele waarde, een nostalgische waarde of een uniciteitswaarde hebben. Het memoryspel waar iemand vroeger als kind graag mee speelde of de oude koffer waarvan je een poezenbedje kunt maken. Het ontbrekende stuk uit je serviesverzameling, het ‘oude’ meubel waarvan jij ziet dat het een designstuk is of de kledingstukken waar je een superhippe outfit van weet te maken.

Schatten

Tijdens Nationale Kringloopdag laat De Zaak van Ermelo, aangesloten bij Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, mensen deze veelheid aan schatten ontdekken. ,,Gedurende de dag ‘verstoppen’ we een aantal bijzondere schatten in de winkel, die door de winkelbezoekers gevonden en gekocht kunnen worden," vertelt marketingmedewerker Susan van der Wösten. ,,Er zullen een aantal zeer deskundige taxateurs aanwezig zijn om spullen te taxeren die mensen van thuis mee naar de winkel kunnen nemen. Zij taxeren goud, zilver, brons, porselein, aardewerk, schilderijen en zelfs diamanten. Wie iets wil laten taxeren, kan zich hier vooraf (en tijdig) voor aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De taxaties zijn kosteloos, tenzij het om grote stukken of hoeveelheden gaat. Maar in dat geval wordt er slechts een kleine bijdrage gevraagd. Verder wordt een hoek van de winkel compleet ingericht met 101 spullen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Pure nostalgie voor velen!” Ook zal er in de kringloopwinkel een bijzondere expositie te zien zijn, worden er creatieve manieren van hergebruik gepresenteerd en is er een mooie winactie aan de dag gekoppeld.

De winkeldeuren staan wijd open van 09.30 tot 17.00 uur. Meer informatie over het programma van de dag, is te vinden op de facebookpagina van De Zaak van Ermelo.