Met gekleurde klei in kerstsfeer

ERMELO – Zaterdag 3 oktober is kaartenmaakster Mery Cozijnsen te gast bij Crea by Bea om de nieuwste trends op dit gebied te demonstreren. Cozijnsen is naast auteur van hobbyboekjes ook ontwerper voor de producten van Joy!Crafts.

Kaarten maken is nog altijd populair. Afgelopen zaterdag was Rosita Egelmeer-Goossens in de Ermelose hobbywinkel. Zij werkt met mixed media, een mix aan materialen en technieken in één project. Vooral het stempelen met transparante stempels, de vettige inkt en de zilverkleurige prints trokken veel bekijks. Egelmeer liet zien wat er met deze technieken allemaal mogelijk is. ,,Het leent zich heel goed voor kerstkaarten,”aldus Egelmeer.

Hobbywinkel

Bea Westerhoff organiseert de komende weken een aantal demonstraties in haar ruim opgezette hobbywinkel Crea By Bea in de Stationsstraat in Ermelo. Op 24 oktober raken bezoekers aan de hobbywinkel zo in kerstsfeer. Op die dag komt Yentl van Arkel eigentijdse kerstballen maken met Foam- en Silk Clay. ,,En mensen kunnen aanschuiven en meedoen. Mits er plaats is aan de tafel natuurlijk,” vult Westerhoff aan. Ze noemt het dan ook een ‘Make&Take’. Foam Clay is een soort gekleurde klei met lijm, gel en kleine balletjes die gebruikt wordt om voorwerpen mee te bedekken. ,,Erg leuk materiaal om mee te werken,” zegt de eigenaresse van de hobbywinkel.
Bij Crea by Bea is alles te vinden voor het maken van sieraden, katoen, wol, lint, 3D- en scrapartikelen en ingrediënten voor je eigen zeep. Alle informatie over producten en demonstraties is te vinden op de website www.creabybea.nl.