'Alle kramen om mij heen zijn een grote verleiding'

ERMELO – Gert Jan Verhoef is ondernemer pur sang, maar tegenwoordig neemt hij ook tijd voor zichzelf. Tijd om te sporten bij Get Healthy, waar hij tegelijkertijd andere ondernemers ontmoet.

,,Als ik sport, voel ik me de hele week fitter,” vertelt hij terwijl hij zijn marktwagen inricht. In 1974 ging zijn vader voor het eerst venten met een mandje kip onder zijn arm. ,,Er is veel veranderd sinds die tijd,” lacht de ondernemer. ,,Maar het is wel leuk dat we op een aantal markten nog tot op de dag van vandaag zijn vertegenwoordigd.” Verhoef is vanuit zijn vak dagelijks bezig met eten, maar ook met de kwaliteit van producten. ,,Alle kramen om mij heen zijn een grote verleiding,” vertelt hij. ,,Ik hou van noten, van kaas en van koekjes.”

Biertje

Verhoef heeft een hekel aan sporten en alles wat hij probeerde was van korte duur. ,,Totdat aannemer Jan van Panhuis mij enthousiast maakte voor Get Healthy.” De mannen trainen wekelijks met collega’s die ook van een biertje en een hamburger houden. ,,We hebben heel veel lol en dat maakt dat ik het vol houd. En Olav Pranger bedenkt iedere week weer wat nieuws. Dat houdt het voor mij spannend. Anders haak ik snel af.” De poelier deed jaren aan spinning en mountainbiken. ,,Sporten is ook goed voor je geest,” lacht hij. ,,Ik heb geen kantoorbaan, ben relatief veel in beweging. Dat is mijn geluk.” Toch kampte de ondernemer met wat overtollige kilo’s en hij zette de knop om. ,,Bij Get Healthy is de sfeer ongedwongen en toch word je geprikkeld om er zoveel mogelijk uit te halen. Dat is de kracht van het Ermelose bedrijf.” Verhoef beschrijft Pranger als een heel sociaal persoon die iedereen in zijn waarde laat. ,,Dat vind ik heel belangrijk.”

Lange dagen

De poelier maakt zich klaar voor de Staphorster markt. ,,We maken best lange dagen, maar gelukkig niet iedere dag!” Sinds kort traint Verhoef het voetbalteam van zijn zoontje eens per week. ,,Dan ben ik ook in beweging. Maar belangrijker vind ik het dat ik mij zo ook betrokken voel bij de sport van mijn zoon. ’s Zaterdags langs de lijn staan tijdens de wedstrijd zit er vaak niet in, maar zo kan ik er toch voor hem zijn.” Bijna vier jaar geleden nam hij het bedrijf van zijn vader over, een familiebedrijf dat al veertig jaar bestaat. ,,Ik merk dat alles nu in balans is en dat voelt goed.”