Bodrum: groot, groter, grootst

ERMELO – Kebabhuis en pizzeria Bodrum dat sinds mei 2014 in Ermelo is gevestigd, breidt al weer uit. Na de tweede keuken, die in maart van dit jaar werd geopend, vond eigenaar Benjamin Kocer dat Ermelo toe was aan een tweede Bodrum. Donderdag 17 december wordt Bodrum 2 geopend waar zonen Mustapha en Murat de scepter gaan zwaaien.

De eerste Bodrum, op Stationsstraat 35 krijgt een grote broer op nummer 42. ,,Het assortiment van Bodrum 1 gaat naar ons nieuwe pand en we gaan ons bij Bodrum 1 vooral richten op het restaurant. Bodrum 2 gaat zich verder ontwikkelen tot een afhaal- en bezorgrestaurant,’’ zegt Benjamin Kocer trots. Zoon Mustapha vult aan: ,,Maar we gaan ook ons assortiment uitbreiden, er komen meer hapjes en snacks bij. Je kunt dan denken aan frikandellen, kroketten en een balletje gehakt. Ik denk dat er in deze nieuwe Bodrum ook meer jongeren zullen komen, die tijdens of na het stappen even iets lekkers komen halen.’’ Daarom gaan de twee zonen deze nieuwe Bodrum dan ook beheren. ,,Ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging en dit concept past meer bij mij,’’ merkt Mustapha Kocer op. De eigenaren merkten dat in Bodrum 1 weinig mogelijkheden waren om de late stappers van een lekker snack te voorzien. En ook een terras werd gemist. ,,In onze nieuwe Bodrum 2 hebben we dus meer mogelijkheden. We zullen ook meer barbecuegerechten gaan verkopen. Zelfs vleesgerechten per halve of hele kilo. En daar doen wij dan gratis zes voorgerechten bij,’’ legt Benjamin Kocer trots uit. ,,Spareribs, lamskoteletten, zeg het maar. Dat heeft verder nog niemand hier in de regio.’’ De ondernemers hebben bewust uitgekeken naar een tweede zaak die zich meer in het centrum bevindt en meer binnen het uitgaansgebeuren. Dat past ook in het gemeentelijk beleid om de Stationsstraat Oost zich meer op de horeca te laten richten.

Terras

Bodrum 2 heeft zo’n 50 zitplaatsen. Kocer: ,,We gaan binnenkort nog een familietafel plaatsen, waar zo’n tien personen kunnen zitten. En dan het terras natuurlijk. Daar kunnen we veertig stoelen en tien tafeltjes kwijt.’’ Half juli werd door vader Kocer het nieuwe contract getekend. Er moest echter wel veel worden aangepast, het was immers geen horecazaak. Daarbij is de familie ook nog vier weken naar Turkije geweest. En dan nu, half december gaat de geheel nieuwe zaak open voor het publiek.

Openingsactie

Vanwege de opening van het nieuwe restaurant hebben beide Bodrums een actieperiode van 17 tot/met 31 december. Broodjes Döner Kebab en Kip voor € 5,00 ipv € 6,00, broodjes Lamsshoarma voor € 6,00 ipv € 7,50. Alle soorten grote kapsalon voor € 7,00 ipv € 8,50, en de schotels kebab, kip en lam voor tien euro ipv € 13,50. En dan betaald de klant voor alle 21 soorten pizza’s maar € 7,50. Bodrum gaat adverteren op Ermelo van Nu waar men via een klik op de advertentie terecht komt op de facebookpagina waar alle acties en ander nieuws te lezen zal zijn.

Bodrum 1, 2 én 3

Aan het eind van het gesprek laat de pater familias vallen dat er in februari ook nog een Bodrum 3 zal worden geopend. ,,Ik ben bezig in het winkelcentrum van Zeewolde. Daar starten we ook een Bodrum. Ik heb tenslotte twee zonen. Ik blijf in Bodrum 1 staan, de ene zoon in Bodrum 2 en de andere in Bodrum 3. Zo geef ik ze allebei wat mee voor hun toekomst. Nee, geen geld, maar een zaak. Ze moeten er wel zelf hard voor werken.’’