Vier jaar lang zorgeloos fietsen

ERMELO – Voor Kerst is het meestal een rustige tijd voor fietsondernemers. Daarom hebben de mannen van Vliek Tweewielers weer eens wat bedacht. Lease een elektrische fiets en rijdt vier jaar lang zonder gedoe.

,,Het is altijd rustig voor Kerst, mensen zijn meer met eten bezig dan met fietsen,’’ aldus Rikkert Vliek. Dat geeft de ondernemer wel de mogelijkheid zich te beraden op nieuwe acties. Samen met zijn zoon Berend, legt hij uit wat voor nieuws ze deze week gaan introduceren. ,,Het is eigenlijk een nieuw concept van Gazelle en wij zijn een van de veertig speciaalzaken die met de pilot mogen meedoen,’’ legt Berend Vliek uit. ,,Fietsen zijn behoorlijk duurder geworden, en zeker elektrische fietsen. We begrijpen best dat mensen niet zo maar even twee tot drieduizend euro kunnen betalen voor een fiets. Daarom omarmen wij dit idee ook, omdat we het herkennen.’’ Vandaag, maandag 21 december gaat de pilot in Ermelo van start. Het concept is gebaseerd op de lease auto. Voor 55 euro per maand kan de klant een fiets leasen. Na vier jaar is deze in eigendom. Berend Vliek: ,,Het totale aanbod is niet duurder dan de losse onderdelen van het concept. Je krijgt er zelfs meer voor. Daarbij kun je dus voor een relatief klein bedrag een nieuwe elektrische fiets fietsen die ook nog eens jouw eigen fiets wordt.’’

Totaalpakket

Het leasepakket geldt alleen voor de Gazelle Orange C7+ HF. Daarbij krijgt de klant niet alleen een ANWB-fietsverzekering en ANWB pechhulp, maar ook een verlengde garantie van twee jaar. Verder krijgt de fiets gratis een eerste servicebeurt. ,,De Gazelle Orange C7+ HF is onze meest verkochte elektrische fiets, dus ik ben blij dat Gazelle voor dit model heeft gekozen,’’ vertelt Vliek. ,,Door het gehele pakket op één model toe te passen, kunnen wij het ook goedkoper aanbieden. Dat geldt ook voor de verzekering. Niet kiezen uit verschillende mogelijkheden, maar gewoon één complete verzekering.’’ Vanaf vandaag kunnen klanten alles over de nieuwe Gazelle-actie aan vader en zoon Vliek vragen. Ook zal er een Gazelle Orange C7+ HF aanwezig zijn om te bekijken en een proefrit op te maken.