Pijpenla wordt prachtig pand

ERMELO - Op 3 september 1981 opende Henri Bosch zijn bloemenzaak in De Enk. Bijna 35 jaar later breidt hij de pijpenla uit met het naastgelegen pand. Een lang gekoesterde wens komt hiermee uit. Samen met zijn vrouw Hannie en zoon Wessel zorgt Bosch voor kleur in het Ermelose winkelcentrum. De dagelijkse aanvoer van verse bloemen staat tot aan de winkelstraat uitgestald en ’s zomers vult de familie ook de gekleurde bloembakken voor de andere winkels.

Bosch is blij dat hij na al die jaren nu meer ruimte krijgt. ,,Hiermee komen de bloemen en planten beter tot zijn recht,” vertelt de ondernemer. Voor de kerstperiode kon hij alvast proefdraaien in het pand, waar eerder het reisbureau in gehuisvest was. Dat beviel zo goed dat hij onderhandelingsgesprekken met de vastgoedeigenaar weer oppakte en samen kwamen ze tot een overeenkomst.

Overname

Geen noodoplossing meer, nee de familie Bosch wil er iets moois van maken. ,,Wij zijn inmiddels begonnen met voorbereiden,” vertelt Wessel Bosch enthousiast. ,,Er komt een nieuwe voorpui, een nieuwe vloer, plafond…” Hij haalt diep adem. ,,Voor mijn ouders zal dit de laatste, grote verbouwing worden. Ik ben mede-eigenaar en zal komende jaren de zaak overnemen.” Bosch wil zo snel mogelijk open, maar een exacte datum is er nog niet. Eerst moet er geklust worden en ook de werkzaamheden in de winkel gaan gewoon door.