Verbouwing warenhuis in volle gang

ERMELO – Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat de Hema in Ermelo bezig is met een grote, maar vooral een zeer gewenste verbouwing.

De voorzijde van het pand is inmiddels gestript en de gevel zal ca. 2,5 meter naar achteren worden geplaatst waarmee het plein in De Enk vergroot wordt. Ook de luifels aan het pand zullen verdwijnen. ,,Hierdoor zal het plein beter tot z’n recht komen,” zegt eigenaresse Willemien Blankenaauw. ,,Er is meer ruimte om er een gezellig zomerterras te plaatsen.” De etage boven de winkel ingang zal uitsluitend als etalage worden gebruikt. ,,Hier willen we een interactieve etalage van maken. Natuurlijk zullen we hier Hema etaleren, maar er is ook ruimte voor andere invullingen. Door middel van beamers en nieuwe verlichtingstechnieken willen we hier iets speciaals van maken. Zelfs een theatervoorstelling is behoort tot de mogelijkheden. Ideeën zijn altijd welkom.”

Appartementen

Achter deze etalage op de eerste verdieping staat nu het Hema-magazijn. Dat zal in de toekomst verdwijnen. De bedoeling is dat hier appartementen worden gebouwd. Het magazijn zal naar beneden worden verplaatst. Dit zal een plaats krijgen in de nieuw te realiseren aanbouw. ,,Deze nieuwbouw zal deels worden benut als facilitaire ruimte, maar ook de kantine en het kantoor worden hier gerealiseerd.”

Slopen

Nadat het asbest op verantwoorde wijze is verwijderd, kunnen de bouwvakkers verder met de sloop. Donderdag aanstaande gaat zelfs het dak eraf. ,,Met behulp van een kraan zal deze op speciale wijze worden verwijderd. Dit is zeker waard om te komen kijken!” Blankenaauw heeft tijdens deze ingrijpende verbouwing een Prijzenfestival georganiseerd. ,,Tien weken lang zijn er prijzen te winnen. Diverse winnaars hebben we al mogen feliciteren. Ook hebben we spectaculaire afprijzingen; Week en Weekendtoppers.

SNS Geldautomaat

Omwille van de veiligheid is de SNS Geldautomaat tijdelijk niet beschikbaar. In de nieuwe situatie zal deze weer geplaatst worden. Kijk op Facebook voor de speciale acties.