Jonge ondernemers kijken in de sterrenkeuken
Familiebedrijf Het Roode Koper inspireert JOE
ERMELO – De overeenkomst tussen de vereniging van Jonge Ondernemers Ermelo (JOE) en de ondernemers van hotel restaurant Het Roode Koper is vooral gedrevenheid. Dat werd donderdagavond extra duidelijk toen de JOE-leden een bezoek brachten aan het Leuvenumse bedrijf dat onlangs een Michelinster kreeg.
De JOE komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen. Vaak op een inspirerende locatie en met een spreker die onderwerpen behandelt waar jonge ondernemers wat aan hebben. ,,Maar het gaat ook om de gezelligheid,” vertelt Rozanne Poolen. Die combinatie was donderdag zeker aanwezig. Terwijl de zon onderging liepen de Ermelose ondernemers over het landgoed, rondgeleid door eigenaar Jon Ivar Sörensen. Het landgoed, dat in 1912 door graaf Van Limburg Stirum, voormalig Gouverneur-Generaal van Nederlandsch-Indïë, gesticht werd als buitenverblijf, is al sinds 1947 in handen van de familie Van der Werf. In 2000 nam neef Jon Ivar Sörensen het roer samen met zijn vrouw Yolanda over. Gedreven en ambitieus drukken ze sindsdien hun eigen stempel op het hotel.
Ster
Prangende vraag van de jonge ondernemers was toch wel hoe Sörensen aan de Michelinster is gekomen. De hoteleigenaar riep daarom zijn chef Dennis van den Beld erbij. Duidelijk werd dat hard werken met veel passie de kernwoorden waren. Het Roode Koper heeft een hecht team opgebouwd. ,,Wat we serveren moet een constante kwaliteit hebben,” vertelde Van den Beld. ,,Ik heb tien koks. En ze moeten de gerechten allemaal hetzelfde maken.” Uiteraard is de chef hierbij ook afhankelijk van de bediening. ,,Ik kan nog zo’n mooi gerechtje koken, als het niet goed wordt uitgeserveerd, wordt het het niet.” De JOE-leden kregen hiermee een kijkje in de keuken en natuurlijk werd er ook geproefd.
- Details
- Geschreven door Natalie Overkamp
- Categorie: ondernemend
- Gepubliceerd: 23 april 2016