Bed&Breakfast een en al gastvrijheid

ERMELO – Ze houden van lekker eten en een goed glas wijn, maar de Verwennerij, die Henry en Heleen Beukers afgelopen week startten, gaat veel verder. De geboren en getogen Limburgers willen in hun Bed&Breakfast gasten het thuisgevoel geven.

Jarenlang riep Heleen Beukers dat ze een B&B wilde beginnen. ,,En nu hebben we de daad bij het woord gevoegd,” zegt ze lachend. Haar man heeft de afgelopen maanden enorm verbouwd en zelf is ze verantwoordelijk voor de styling van het gastvrije onderkomen aan de Oude Telgterweg 98 in Ermelo; een luxe appartement met een ruime slaapkamer, een living en een badkamer met alles erop en eraan.

Privacy

Het stel woont sinds 1988 in Ermelo. ,,Ik had in mijn werkzame leven een vlekkenpak aan,” vertelt Henry enthousiast. ,,We hebben vanwege mijn werk dan ook op veel plaatsen in Nederland gewoond." Naast zijn functie in het leger ontwikkelde hij een passie voor wijnen. Beiden houden ook van koken, dus hun gasten culinair in de watten leggen is geen straf. ,,Maar willen ze meer privacy? Dan bieden we ze dat,” vult Heleen aan. ,,Het leuke is dat we jaren veel gereisd hebben en nu halen we de wereld naar ons toe.” Hun eerste boeking hebben ze al binnen en die komt uit Italië.
Hoewel ze beiden nog geen 60-ers zijn, hebben ze al dan niet gedwongen, het reguliere arbeidsproces verlaten. ,,Maar stil zitten is niks voor ons. Daarom ook de B&B.”

Genieten

Zelf hebben Heleen en Henry de afgelopen jaren vooral gekampeerd. ,,Natuurlijk heb ik wel eens gekeken hoe anderen een B&B runnen, maar we doen het op onze eigen manier,” aldus het echtpaar. ,,We hebben in gedachten gehouden hoe we het zelf graag zouden aantreffen en niet bezuinigd op comfort.” Het vertrek heeft dan ook veel ruimte en is stijlvol ingericht met warme kleuren. Er is zelfs ruimte om (elektrische) fietsen te stallen en op te laden. Ook is er een ruime tuin om het huis met veel groen en water. Het terras direct aan het verblijf is overdekt, zodat er bij mooi weer ook buiten ontbeten kan worden. ,,Die tuin, daar hebben we de afgelopen jaren heel wat uurtjes in gestopt. Maar wanneer alle bloemen op zijn mooist waren, gingen we op reis. Nu kunnen we er ook zelf echt van genieten. Net als van de mooie omgeving overigens,” vertellen ze enthousiast. ,,We zijn laatst naar Staverden gefietst, dat hadden we nog nooit gedaan.” Wat bijzonder is aan De Verwennerij? ,,De plek,” zeggen ze in koor. ,,De meeste B&B’s zitten in het buitengebied. Wij zitten in het centrum. Maar onze gasten worden evengoed wakken met het gefluit van vogels.” www.benbdeverwennerij.nl