Gravendeel realiseert plannen op markante plek

ERMELO – Het pand, waar eerder de Schoenenreus was gevestigd, krijgt een ware metamorfose. De nieuwe eigenaren Sven en Bernadette Gravendeel presenteerden vandaag hun plannen.

‘Not in my backyard’, was voor Sven Gravendeel niet aan de orde. ,,Juist wel, maar dan graag onder onze voorwaarden,” meldt hij trots. Op de artist impression is een stijlvol pand te zien met commerciële ruimte onder en drie appartementen op de verdiepingen. Lovende woorden en complimenten kreeg het echtpaar van omwonenden en politici die heel nieuwsgierig kwamen kijken. Ook architect Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo was aanwezig om uitleg te geven bij de plannen.

Doorn in het oog

Het winkelpand, dat voor velen een doorn in het oog was, krijgt een enorme transformatie. De buitengevels, behalve de voorzijde, blijven staan. Aan de voorzijde komt een markant punt dat van welke kant men ook aan komt lopen, opvalt. Door de brede overstekken krijgt het verwantschap met het voormalige postkantoor. Qua stijl sluiten deze twee gebouwen naadloos bij elkaar aan. ,,We hebben ook speciaal een aantal details erin gebracht die maken dat het pand over honderd jaar nog past,” zegt Gravendeel. Hij doelt hiermee onder anderen op de hardstenen rand onderaan het pand. ,,Mijn vrouw ergert zich aan de winkelpuien die dan onder het opgespatte zand zitten. Zo proberen we hiermee rekening te houden.” Sven en Bernadette Gravendeel zijn geen vastgoedmensen, maar genieten van deze uitdaging. ,,We willen er graag iets moois van maken en we zijn in de gelukkige omstandigheden dat we dat kunnen doen.” De familie woont vlak achter het winkelpand en ze wilde er alles aan doen om hoogbouw op deze locatie te voorkomen. ,,Dan moet je soms zelf de touwtjes in handen nemen.” Een spannende uitdaging die het stel graag aangaat. Tijdens deze inloopavond wil Gravendeel graag horen waar de wensen en ideeën liggen. De eigenaar is al benaderd door ondernemers die interesse hebben in het pand.

Uitdaging

Op de tekening staan twee winkelunits ingetekend, maar dat kan nog alle kanten op. ,,Het gaat nu eerst om de buitenzijde. De binnenkant wordt flexibel.” Ook Verhoef vindt dit een leuke uitdaging. ,,Er is veel met de gemeente overlegd en we moeten natuurlijk rekening houden met de omgeving waar we gaan bouwen. In mei vragen we de omgevingsvergunning. We hopen dat de gevel er voor het eind van het jaar staat. Dit gaat natuurlijk in overleg met het Centrum Management in verband met de geplande activiteiten in het centrum.”