Volle terrassen en veel te proeven

ERMELO - Het duurde even voordat de loop er in kwam tijdens de vierde Proef&Beleef. Maar vanaf een uur of drie stroomde het dorp vol met bezoekers voor dit Ermelose Evenement. Er was ook dit jaar weer veel variatie in aanbod.

Veel ondernemers hadden samenwerking gezocht zodat ze de bezoekers wat lekkers konden bieden. Er was veel keus, van Pulled Porc, ijs, gambaspiezen, broodjes beenham, Telgter wijn tot zelfs insecten. Op het Molenaarsplein stond een heuse skigondel. Ondernemer Hans Grevink van G2 kocht vier van deze gondels met het idee er ooit iets mee te gaan doen. ,,Toen we hoorden van Proef&Beleef, bedacht ik dat we er wel één konden inrichten als foodtruck.’’ Zijn zoon en dochter verkochten vanuit de SchönleitenBar raclette, een typisch Oostenrijks product. ,,Dit gaan we vaker doen, het is zo leuk.’’ aldus Grevink. ,,Ik heb al vragen gehad om de gondel te verhuren bij Open Dagen van verschillende indoorskicentra.’’

Auto's

Stationsstraat Oost, tussen de Verbinding/ Molenaarsplein en het wandelgebied was wat leeg. ,,Het kon inderdaad wel wat drukker,’’ vertelde IJme Woensdregt van Goeie Koeien. ,,En ik snap niet dat de weg niet is afgezet. Nu heb ik elke keer een auto in m’n nek.’’ Hoewel er inderdaad nogal wat lege plekken in de aangekondigde twee kilometer Proef&Beleef waren, was er toch genoeg te proeven en te beleven. En dankzij de prima temperatuur zaten de terrassen vol.

Verbeterpuntjes

Bij slagerij Uitten Bosch, in de Verbinding stonden de ondernemers voor de actie van Heidy Uit de Bosch: Ruby and Rose. Zij gaat volgende week weer de 4-daagse van Nijmegen lopen voor het goede doel. De jarige slager Jacob Uit de Bosch gaf aan nog nooit zoveel mensen op zijn verjaardagsbarbecue te hebben gehad als vandaag. Wouter van der Haar van de Ermelosche Frietzaak deelde gratis puntzakjes friet uit. Wie wilde afrekenen kreeg als antwoord dat men een donatie mocht doen aan Ruby and Rose. ,,het gaat goed, lekker druk. En opvallend is dat er toch nog mensen zijn die nooit de lekkerste friet van Nederland hebben geproefd,‘’ lacht de ondernemer.
Medeorganisator Dick van Leeuwen was tevreden. ,,Natuurlijk zijn er nog wel wat aandachtspuntjes, maar zoals het nu gaat, is het toch prima? Kijk maar eens wat een mensen er toch weer op de been zijn. En daar gaat het toch om? Het valt mij op dat er vooral veel lekkere hapjes zijn en het valt de mensen op dat ze voor weinig zoveel lekkere dingen kunnen krijgen.’’ De ondernemer noemt een aantal verbeterpuntjes voor volgend jaar op. ,,Op sommige plekken moeten de winkeliers nog meer meedoen. En er is het nadeel dat de Stationsstraat niet afgesloten is. Daarbij kan het Raadhuisplein nog wel wat voller, maar het is voor het eerst dat we deze locatie hierbij betrekken.’’