De Haarlijn op drie locaties

ERMELO - Aandacht, tijd en begrip; dat zijn drie kenmerken van Kapsalon De Haarlijn. Eigenaresse Jolanda Meppelink is een rot in het vak en in haar kapsalons ontvangt ze mensen die veelal wat ouder zijn. ,,We bieden mensen een echt verwenmoment,” vertelt Meppelink die op drie locaties in Ermelo een vestiging heeft.

De ondernemer was jaren lang werkzaam als ambulante kapper. ,,Ik kwam veelal bij mensen thuis. Tot ik gevraagd werd om kapsalons op te zetten voor de Zorggroep Noordwest Veluwe.” Dat was voor Meppelink een nieuwe uitdaging waarbij ze haar expertise goed kon gebruiken. Inmiddels heeft ze een team medewerkers om zich heen waarmee ze een prachtig concept heeft opgezet. ,,Een kapsalon, toegankelijk voor iedereen,” vertelt ze. Meppelink draait rollers in het haar en ziet hoe haar klanten genieten. ,,We gaan voor de beleving. Een dochter die samen met haar moeder bij ons komt voor een heerlijke behandeling. Moeder komt voor watergolven en de dochter voor een föhnen. Zo kunnen we dochter even ontzorgen en hebben ze beiden een fijne middag.” Meppelink voelt haar klanten feilloos aan en ziet wanneer iemand extra aandacht nodig heeft.

Kleinschalig

In de IJsvogel heeft De Haarlijn ook een vestiging. Daar leidt Ria Foppen de zaak. Zo zit er een kapsalon in bijna iedere wijk en voor wie het moeilijk is om zelfstandig te komen, wordt er vervoer geregeld. De kappers spelen in op de iets oudere generatie of mensen die de kleinschaligheid waarderen. ,,Daarnaast zijn we aantrekkelijk in prijs,” vult Foppen aan. ,,Ik kan me voorstellen dat onze formule mensen aanspreekt, die nu een thuiskapper hebben, maar liever geen gedoe meer thuis willen.” De kapsters werken vooral op afspraak. ,,We zijn onderscheidend, maar ook weer niet. We zijn vooral professionals die bezig zijn met waar ons hart ligt. Het verschil met een andere kapper? Misschien dat het bij ons allemaal oud nieuws is?” antwoordt Jolanda Meppelink lachend met een gezonde dosis humor. De Haarlijn is te bereiken op telefoonnummer 06 53573640. De kapsalons zijn gevestigd bij De Arcade, De Amaniet en De Ijsvogel.